Jag är Sabina och detta är min blogg


För att komma till in gamla blogg klicka här...

Long time no see!

Oj oj oj! Var det så länge sedan jag skrev här! Ja så kan det gå. Jag försöker hänga med på FB och uppdatera i min kennelsida och på hunddagisets sida där också.

Cookie är ju parad och vi har äran att få husera henne över nyårshelgen då hennes familj är bortresta. Hon visar inga tydliga tecken på dräktighet men å andra sidan var det inte så länge sedan vi parade. 

Obelix har blivit både dansk, norsk och nordisk utställningschampion sedan sist. Vilja blev bäst i ras på Malmö valp. Nästa utställning är My Dog i Göteborg första helgen i Januari. Jag ska ställa ut Obelix, vilja och vår fodertik Aqua.

//Sabina

Rasspecial och Norgeresa

I helgen var vi på Svenska kooikerhondjeklubbens rasspecial som hålls i augusti varje år. Denna gången var det i Backamo mitt emellan här och Oslo så vi bestämde oss för att åka till Oslo på söndagen och ställa ut också. 

I Backamo ställde vi Obelix, Oxo, Molly och Trixie. Cornelia var där och ställde Felix.

Molly fick VG på grund av att hon just nu har för mycket svart i sin päls. Trixie fick också VG. Domaren tyckte att hennes ögon satt för brett isär och att proportionerna kunde varit bättre.

Obelix deltog i championklass och blev placerad tvåa efter den hane som sedan vann alltihop. Obelix slutade som fjärde bästa hane.

Oxo ställde vi i veteranklass och det var lite roligt eftersom vi inte har ställt ut honom på väldigt länge (ca4år). Han vann sin klass och blev sedan bästa veteran. Han var glad och nöjd och sprang glatt omkring i ringen och visade upp sig precis som i gamla dagar. <3

Alla hundarna skötte sig galant och Cornelia gjorde en bra insats med Felix som tyvärr bara fick VG pga att domaren hade önskat en bläs. Felix har ju bara en tunn strimma till bläs. Domaren sa till mig på kvällen att förutom avsaknad av bläs så var Felix den som bäst motsvarade en kooiker i typ. Jag tolkade det som att han borde ha vunnit om han bara hade haft bläs men jag hoppas att jag tolkade det fel för inte kan väl en bläs få avgöra alena???

På lördag kväll, efter en trevlig middag, körde vi upp mot Norge och stannade på ett hotell på den Svenska sidan för övernattning. Färden fortsatte följande morgon. Vi hade tur och fick en parkering precis ovanför vår ring så vi kunde sitta i bilen och titta på hundarna som ställdes ut. Det regnade en hel del så det var rätt skönt. Sedan hade vi tur för när det blev dags för oss så slutade det regna och solen tittade till och med fram lite. Jag var övertygad ett tag om att Obelix skulle plocka hem certet. 

Han vann championklassen över den hund som vunnit dagen innan och en till och sedan var det bästa hanhundsklassen. Då var det en unghundshane med också. Domaren tittade noga och till slut valde han unghundshanen tyvärr. Vi blev tvåa men inget cert så det får väl bli åtminstone en resa till till Norge. 

//Sabina

Mellanrapport.

Varmt, varmt, varmt och dt gillar jag! även om amn blir lite trött av värmen så föredrar jag den framför kylan. 

I Mishis kull har två av valparna mer än dubblat sin vikt på en vecka, en har gått upp mer normalt men en av dem har inte riktigt gått upp som vi hade önskat. Vi hoppas att det bara är en tillfällighet och att hon kommer mer denna veckan. Annars är dte liv och rörelse i lådan och Mishi vägrar fortfarande att lämna dem för någora längre stunder.

Lilleman i Jenas kull har gått upp ca 10g varje dag de sista fyra dagarna. Jag tror dessvärre ändå inte att han kommer att överleva. Han är mycket mindre än syskonen och han blir nertrampad och bortföst. Han har nu fått smaka på färskfoder och jag tror att det är därför han ökar i vikt. Vi provade att lägga honom till Mishi eftersom hennes valpar är mindre och hon lämnar dem inte så mycket som Jena gör men det gick inte. Först slickade Mishi honom och lät honom dia en stund men sedan plötsligt fick hon för sig att han skulle inte vara där. Så fick han återgå till sin riktiga mamma.

De övriga valparna i Jenas kull har börjat stappla runt ordentligt nu och leker på kooikervis. Det är så kul att se! Om en vecka eller så så ska de få komma ut på gräsmattan.

//Sabina

Valpar!

Så har Jenas valpar kommit något tidigare än vi beräknat. Natten mellan den 29/6 och 30/6 föddes de och det blev två tikar och tre hanar. De mådde alla bra och var livliga och Jena tog hand om dem så bra som hon brukar. Hon är verkligen en stolt och beskyddande mor. Man ser att hon älskar att ha valpar. <3

Nu har det gått några dagar och tyvärr är det en av killarna som inte går upp i vikt. Han har snarare gått ner och det är aldrig ett gott tecken. De andra valarna har gått upp runt 60-80g vilket är mer normalt. Jag har varit i kontakt med veterinären och vi får se vad som händer med den lille. Tyvärr hyser jag inte särskilt mycket hopp. :(

Snart är det dags för Mishi också. Hon blir rundare och rundare och gör inte många knop nu. Ska bli spännande att se vad det blir där. Mishi har ju fått nio valpar i bägge sina tidigare kullar. Vi väntar med spänning!

//Sabina

Utställningar

Förra helgen åkte vi upp till Norge för att ställa ut Obelix och hoppades givetvis på att få ett norskt cert. Vi ställde Gisha när vi ändå hade henne med också.

Obelix fick excellent och ck men blev slagen i bästa hanhundsklassen av en snygg juniorhane. Han var mycket grövre och domaren ville ha lite längre ben på Obelix sa hon.Lite svårt att ordna men... Jag är riktigt nöjd med honom i alla fall för han var positiv och visade sig fint. Geisha var lite svårareatt visa då hon ville sätta sig ner hela tiden och när vi sprang ville hon springa ut till Jörgen. Det blev ett "very good". Domaren tyckte att hin var för ljus i sitt röda. Smaken är som baken men hon följer rasstandarden på den punkten i alla fall.

Inget norskt cert alltså men skam den som ger sig. Vi försöker igen en annan gång. :-)

Nu är det Danmark som gäller. Jag och Nadine körde i dag till Kolding där vi bor på ett B.O.B. I morgon är det utställning med chans till ett Danskt cert för lillkillen och på söndag är det också chans till cacib då den utställninen är internationell.

Hemma växer Jena och hon är mycket långsam i sina rörelser nu. Sitter mest i köket och hoppas på mat. hon äter som en häst och igår rensade hon soppåsen som jag ställt ut för att gå ner och slänga. medan Jena suktar efter mat så matvägrar Mishi. Ett tecken på dräktighet måhända... Jag tycker mig kunna känna lite valpmage men jag kanske vill så mycket... Vi får se om en vecka eller så. :-)

//Sabina

Snart sommarlov!

Nu är det snart sommarlov och det är efterlängtat som alltid. De sista veckorna på vårterminen är alltid väldigt hektiska för oss lärare. Nog om det!

Jena är definitivt dräktig men vi vet inte hur många valpar det skulle kunna vara. (Om hon inte är dräktig så har hon nog svalt en ballong) Vi väntar med spänning. Vi har räknat ut att förlossnignen bör bli runt den 3/7. Snart bör vi känna fostren.

Mishi är också parad och där vet vi inte ännu om det är något. Hon har matvägrat lite och har något större juver men hon har varit skendräktig förr så vi ska inte ropa hej. Den 19/7 räknar vi med valpning där.

På tal om valp så har vi köpt en liten sheltievalp (för de som eventuellt missat detta.) Jag är KÄR!!! Hon är hur cool som helst och en tuff böna. Jag längtar efter att få köra agility med henne. Nu är hon ju i första hand Neas hund och den 23/6 börjar hon valpkurs med henne men jag kommer att träna agility med henne sedan. Vilja heter den lilla och det är ett talande nman. Hon har en del vilja kan jag lova. :-)

//Sabina

Tokig tik!!!

Vi fick hem Jena i söndags. Hon löper. Vi har räknat ut att hon är typ på dygn 11 idag. När hon kom hem flög hon på både Oxo och Obelix. Oxo tyckte att han kunde väl ställa upp om hon så gärna ville men Obelix gjordde sitt bästa för att fly.

Man har ju hört att tikar som inte är reda för parning morrar och fräser åt hanarna men här är det tvärtom. Jena jagar Obelix och han smiter och när det inte lyckas talar han högljutt om för henne att hon faktiskt inte är klar än!!! Jena är lite trög men lite gullig ändå. Hon vill ha bebisar ju! Jena älskar bebisar! <3

Debut i rallylydnad

För ungefär ett år sedan gick jag och Oxo en nybörjarkurs i rallylydnad. Det hade blivit så populärt så jag tänkte att vi måste testa det. Det var ju inga större problem med momenten för mycket fanns ju sedan lydnaden och Oxo är ju en mycket smart och lyhörd hund.

Jag gick kursen och tänkte anmäla till tävling men alla tävlingar krockade med agilitytävlingar så det blev inget det året. Det gick ytterligare lite tid och till slut hittade vi en tävling som vi faktiskt kunde delta i! Då hade vi inte tränat något alls faktiskt på väldigt länge. Ja, vi har hattat runt lite på agilityplanen och tränat lite trix på skoj men ni vet seriös träning!

Så i onsdags körde jag igenom några av de moment jag var lite osäker på och det gick sådär! Det får gå som det går tänkte jag. Alltså... Rallylydnad är inte så svårt! Vi missade ett moment för att jag glömde att sätta honom ner efter ett ställande och så fick vi ett par kommentarer om stäckt koppel (som jag nte alls förstår!) Annars var det inga konstigheter och vi slutade på 85poäng (av 100 möjliga). Det gav oss en 14e plats bland 42 startande! Det var väl rätt bra för att vara debut! ;-)

//Sabina

Nu väntar vi med spänning!

Cooike kom hem till oss förra onsdagen. Hon var inte ett dugg intresserad av att låta sig paras. För att vara på den säkra sidan åkte vi till veterinären och tog ett blodprov för att få veta varti löpet hon var och ett hum om när det var dags att para.

 

Det var inte konstigt att hon inte var intresserad för hon hade inte ens haft ägglossning än så det var bara att vänta. Stackars Obelix ville men Cookie sa ihärdigt nej i flera dagar. Till slut fick de till något men det blev inget häng och jag vet faktiskt inte om han lyckades få till det "på riktigt". Dagen efter hände ungefär samma sak men den här gången vet jag att han var inne i henne så det har blivit minst en parning. Nu är det bara att vänta och hoppas.

Vi har beslutat oss för att para Jena nu också med Obelix. Vi hade tänkt göra det senare men eftersom Jena löper nu och dt passar bra i tiden har vi bestämt oss för att göra dete nu. Snart kommer också Mishi att börja löpa och då ska vi para henne med så förhoppningsvis vankas en del valpar här framöver. :-)

//Sabina

Nyheter...

Äntligen löper Cookie och det är dags att para henne. Denna gången lämnar vi bort Jena och Oxo så att de två turturduvorna får vara i fred. :-)

I helgen var jag och Obelix och tävlade agility i Trelleborg på lördagen och i Landskrona på söndagen. Även Jörgen och Jena tävlade i Trelleborg. För mig och Obelix blev det pinne i agility bägge dagharna men inga hoppinnar. Jag är väldigt nöjd med våra lopp. Speciellt de på lördagen. Han sökte hindren så fint och visade en mycket positiv attityd. För Jörgen och Jena gick det bra i hopploppet men agilityloppet blev mest pannkaka tyvärr.

Vi hämtade Geisha med oss hem i söndags och idag, måndag, ska vi hämta Trixie. Det är dags att genomföra nödvändiga undersökningar för aveln.

I dag har vi varit och tränat med alla hundarna. Hicka gjorde riktigt fina kontaktfält på både Aet och bommen. Obelix var glad och lycklig. Jena var mest trött.  :-)

 

//Sabina

BPH och utställning!

Herregud vad jag är dålig på att skriva här! Tiden räcker inte helt enkelt till för att gör allt.

Förra helgen var jag och Obelix på Bjuvs bk och gjorde BPH (Beteende och personlighetsbeskrivning Hund) Man gör olika saker med hunden för att se hur den är helt enkelt. Man testar hur lekfullden är, hur gärna den tar kontakt med människor, hur den reagerr för skramlande saker och konstigt klädda människor bland annat.

Obelix reagerade faktiskt precis som jag hade trott. Han är ju lite osäker men söker sig till mig om han blir rädd. Han har ingen aggressivitet i sig. Beskrivaren sa att de andra hanarna verkade tycka att det var lite "kul" att bli arg men att Obelix inte visade de tendenserna alls. Skottet var inte populärt men det visste jag redan sedan innan så jag sa ifrån att vi skulle bryta om han blev för rädd. Han reagerade med att först fara ut i koplet men kom sedan intill mig och sökte stöd. Beskrivaren avbröt det andra skottet. Hon sa att han inte blev så rädd att han försökte fly och han var kontaktbar men att det var onödigt att utsätta onom för ytterligare ett skott eftersom det troligtvis inte hade blivit någon annan reaktion. Jag var väldigt nöjd med min lilla kille. Det är ju ingen tävling men jag har ju alltid hävdat att han har ett underbart temperament och är så lätt att hantera och nu tycker jag att jag fått det svart på vitt. :-)

I dag har vi varit på utställning och jag var ju lite nervös att domaren skulle tycka att han var för liten (Hur man nu kan tycka det egentligen för han är ju inom gränsen till skillnad från flera väldigt stora kooikerhanar) Jag oroade mig i onödan. Obelix var jätteduktig och bjöd till och med på ett glädjeskall i ringen. Då känner jag att jag lyckats. Mitt största måk är att hundarna ska trivas i ringen. Då visar de sig också från sin bästa sida.

Domaren tyckte att han var alldeles lagon stor. Hon var mycket förtjust i honom och det slutade med att han blev BIR (Bäst i rasen) och fick därmed sitt tredje cert så nu är han faktiskt Svensk utställningschampion. :-)

Till sommaren bär det av till Norge så kan man ju hoppas på ett Norskt cert och därmed ett Norskt championat också. Kanske ska börja kolla utställningar i Danmark också. :-)

Trött och nöjd är jag nu.

Kram till er alla!

//Sabina

 

En bit in på 2014...

Jaha! Som vanligt går tiden och det man tänkte göra i går blir inte gjort förrän i morgon. :-)

Nu har valparna flyttat allihop och vi har faktiskt fått tillbaka en men bara lugn... Vi har henne bara för en vecka när familjen är på skidresa. Det är vår fodertik, Molly. En helt bedårande liten galning.

I slutet på året eller i början på det nya året brukar jag alltid skriva en liten "årskrönika" eller vad man ska kalla det. Det har jag inte gjort nu och jag har inte ens funderat på vad jag ska skriva i den. Vad hände under 2013 egentligen och vilka mål ska jag sätta upp för 2014????

Obelix och jag tävlade lite i agility och han har ju faktiskt tagit totalt 5 pinnar, 3 i agilityklass och 2 i hoppklass. Han har ställts ut vid tre tillfällen och lyckats knipa två cert på dessa gånger. :-)

Med laget blev det några tävlingar mest på skoj, inga framgångar där. Vi bytte en hund i laget vid två tillfällen och ingen av dem var kooikrar.

Jena har ju så klart fått valpar och Mishi har varit amma åt ett gäng valpar av rasen cane Corso. Hon är hemma nu och behöver byggas upp ordentligt nu med benet som var brutet och allt vad det innebär att fostra ett gäng valpar som är nästan lika stora som en själv.

Under 2014 hoppas jag att vi blir uppflyttade i klass 2, jag och Obelix och kanske till och med tar några pinnar där (det hänger på hur jag kommer igång med träning och tävling igen). Jag hoppas också att han tar sitt sista utställningscert så att han blir Svensk utställningschampion. Vi hade planerat att åka till Norge och då hade det ju varit kul om han även fått ett Norskt cert och blivit Norsk champion.

Vi planerar att para Mishi och Cookie så fort de löper. Cookie beräknas löpa nu snart men Mishi har vi inte så bra koll på eftersom vi inte vet hur hennes "amma-period" påverkar hennes löp.

Vi har ju andra (stora) planer i Hässleholm också och en del vet redan om vad som händer på Åsvägen. Jag kommer att återkomma med mer om det senare. :-)

Vi ska ju så klart ha en kennelträff också. Det blir den 24-25 maj och vi hoppas att så många som möjligt kommer. Det är så roligt att träffa alla och jag upplever att alla tycker att det är roligt att träffa varandra. :-)

//Sabina

Snart dags för flytt!

Idag har vi fått valprnas stamtavlor, de avmaskas yterligare en gång och i morgon ska vi till veterinären för att undersökas, chipmärkas och vaccineras. Sedan är de klara för att flytta hem till sina nya ägare.

Folk brukar alltid fråga om det inte är jobbigt att sälja och behöva skiljas från valparna och jag har ärligt svarat varje gång att det ändå är rätt skönt när de väl flyttar. Det är ju en del av att vara uppfödare, att få glädja andra familjer mid sina små underverk. Den här gången känns det dock som att tiden gick lite för fort. Jag skulle kunna ha kvar dem här ett par veckor till känns det som men det kanske är för att det är Jörgen som varit hemma och skött markservicen hela dagarna den här gången och jag har bara fått gos och bus i lagom stora mängder på helgerna och på kvällarna.

Hur som helst så är jag väldigt förtjust i de här tokstollarna och jag kommer nog att sakna dem lite när de flyttat. Men snart är det dags att para nästa hund och då får vi ha nya små gosiga underverk här förhoppningsvis.

//Sabina

Det rullar på!

Ja, det rullar på och tiden går. Det är lätt att "glömma" att skrivs här när det är massor v saker som ska göras hela tiden.

Valparns är ena riktiga vilddjur. :D Missuppfatta mig inte nu för de är precis så som jag vill att valpar ska vara. Det som jag tycker mig se i den här kullen, jämfört med de andra, är att de är aktiva mycket tid så att säga. De tar "powernaps". De vaknar lätt och blir aktiva direkt. De har också ett stort föremålsintresse. De leker med alla leksakre och lite till och de antar nya utmaningar med stor entusiasm. De undersöker prasslande och skramlande saker utan någon tendens till rädsla eller ens eftertänksamhet. Dock var det lite läskigt när Obelix deklsrerade att han tyckte att springet under hans mage fick sluta nu. Men det glömdes snabbt bort så Obelix fick bli befriad från rollen som fostrande lekpappa för en stund.

Obelix är så go med valparna. En gång har han sagt åt dem att ge sig och då var de väldigt på honom så jag förstår honom. Han sa åt dem bestämt på kooikervis men inte alls överdrivet (som jag tycker att Oxo kan göra ibland).

Nu ska vi åka och hälsa på Mishi. Hon är ju amma åt ett gäng Cane Corso-valpar. Ska bli kul att se hur det går. Jag har fått bilder och info via mail om att hon är en mycket kärleksfull och duktig fostermamma så det är väldigt roligt.

//Sabina

Namn...

Oj, oj, oj vad det går fort! Valparna går runt i lådan och någon har redan börjat söka sig mot utgången. De är näst intill omöjliga att väga och de är så otroligt söta nu när de har öppnat ögonen också. Om någon vecka får de flytta ner i valprummet bredvid köket.

Vi har fyra namn klara till de små men det är ännu inte bestämt vem som ska heta vad. Pirattiken ska heta Skoja i alla fall. Det tycker jag är ett väldigt roligt namn helt i min smak. :D

De andra två tikarna ska heta Molly och Sally. Det roliga var att bägge familjerna ville att deras hund skulle heta Sally men bägge kunde tänka sig Molly. :-)

Det ena hanen ska heta Rico troligtvis men det är int bestämt än. Jag väntar på att familjen ska bestämma sig.

Den andra hanen har vi fått ett återbud på så han har inget namn än. Jag väntar på svar från de som står på kö men än så länge har vi som sagt ingen köpare till honom. Är man intresserad är det bara att höra av sig.

:-)

//Sabina

Valpmys!

Den 28 föde Jena sina valpar! Allt gick väldigt smidigt och jag behövde inte alls lägga mig i. Nu kan mna sitta och bara titta på underverken när de kravlar runt bäst de kan i sin jakt på en mjökgivande dutte. Man blir lika facsinerad varenda gång. Det är konstigt men det är något som trollbinder en.

Jena är en väldigt duktig mor. Hon håller väldigt rent och är så fruktansvärt noga med att inte lägga sig på de små. Hon vaktar noga men har nu börjat komma ut till oss lite för att säga hej. Hon är så lycklig för sina valpar och när Jena är lycklig hörs det! Hon kommer ut och "skrattar" med hela huvudet och nästan skriker av glädje. Det är underbart!

Nu har vi ett arbete framför oss med att ta hand om de små. Just nu sköter Jena det helt själv men lagom till jullovet är det dags att engagera sig lite mer i socialiseringen av valparna. Dessutom ska vi hitta bra hem åt dem. Det är inte det lättaste. Inte för att det inte finns bra hem utan för att det finns många bra hem!

//Sabina

Väntans tider!

Det är höst, kallt och mörkt vilket gör att man inte är på sitt allra bästa humör men vi har små valpar att se fram emot här i alla fall!

Jena är riktigt tjock nu och tycker nog att det är lite jobbigt. Hon är märkbart mer försiktig i umgänget med de andra hundarna, håller sig undan för att inte bli påsprungen av de där vilda pojkarna. Valplådan är på plats och den intog hon omedelbart. Hon har ju haft valpar tidigare så nog vet hon vad som väntar.

Hon äter en massa också. Hon är helt tokig och det spelar mindre roll hur mycket jag ger henne. Hon vill ha mer!

Nu väntar vi med spänning på de små. Kan knappt vänta!

//Sabina

Utställning i Växjö!

Förra helgen var vi på utställning i Växjö. Det höll nästan på att inte bli någon resa dit men till slut ordnade allt sig och vi åkte dit, jag, Cassandra, som har Trixie, Nea och Felicia. Vi hade med oss Geisha, Trixie och Obelix.

Jag hade ju hoppats att Obelix skulle ta sitt sista cert men så blev det inte. Han blev tvåa i sin klass med ett excellent men inget ck. Jag tycker att domaren saknade en tydlig linje och gförstår inte hennes bedömning. Det klassiska nu är att säga att jag bara är avundsjuk för att Obelix inte vann men så är faktiskt inte fallet. Det kommer fler utställningar och jag har varit med så länge att jag vet att man ibland vinner och ibland förlorar. Jag vet också att bedömning på utställning ibland inte är det man tänkt sig och att det finns faktorer som spelar in som egentligen inte ska spela in.

Grattis till Marika i alla fall som nog blev lika förvånad som jag över att hennes vovve vann. Det är hon väl värd. Han är tjusig men väldigt stor och han ville inte riktigt låta domaren titta på tänderna så vi trodde nog att det var kört men men det var det inte. Det var kul för Marika!

Geisha gick bara och nosade efter godis på mattan hela tiden och det var oerhört svårt att ställa henne. Trots det fick vi ett excellent men inget ck där heller. Geisha är lite för mullig så till nästa utställning ska vi nog försöka få ner henne lite i vikt. :-)

Trixie hade ju haft värsta äventyret i skogen någon dag innan så hon var lite öm i trampdynorna. Vi valde därför att inte ställa henne. Vi fick dock en exteriörbedömning av henne och det hade nog blivit excellent utan ck där med om vi hade ställt henne...

//Sabina

Fullt hus!

I dag hämtade jag hem Trixie och senare kommer Jörgen hem med Geisha. Vi ska på utställning i Växjö i helgen. Jag ska ställa Obelix, Trixie och Geisha. Jag hoppas ju så klart att Obelix ska ta sitt tredje cert och bli champion men vi får se. Allt beror på vad domaren gillar.

Det är rätt många hanar anmälda (konstigt nog) så konkurensen är hård. Geisha och Trixie tävlar faktiskt mot varandra men de är ju rätt olika så vi får väl se om domaren gillar någon av dem. :-)

I morgon kommer Nadine hem med Hicka. Jag har redan Mishi här och Nadines rumskompis lilla Chihuahuakorsning så här blir fullt hus i några dagar. Det är bara roligt! Jag ska passa på att fota Trixie och Geisha så jag kan få in lite fina bilder av dem på hemsidan. Kanske kan man få till ett kort med mor och bägge döttrarna. Nadine får nog hjälpa mig med det. :-)

//Sabina

Jena ska bli mamma... igen!

Vi har tagit ett ultraljud på Jena och vi kunde tydligt se fyra små fosterblåsor. Det kan ligga fler undertill som man inte kan se på ultraljudet och mycket kan hända innan det är dags men det ser ljust ut. Vi hoppas att allt kommer att gå bra. Vi beräknar att hon ska föda i början av december. Det är så spännande!