Jag är Sabina och det här är min blogg.

120103

Jag har startat en ny sida med en "riktig blogg" där det finns möjlighet att kommentra mina inlägg. Där kommer jag i fortsättningen att skriva.

För att komma till den "nya" bloggen klicka här

//Sabina

111122

Så var lugnet före stormen slut! Obelix har kommit över chocken som resan och allt runt omkring innebar och betér sig nu som en riktig kooikerhondjevalp! Jag sa till Jörgen at det var rätt skönt att ha en valp som inte biter i allt. Tji fick jag för nu letas här saker att bita i!!! Tur at det finns massor av ben och leksaker överallt som det är fullt tillåtet att bita i och tur att det finns en extremt snäll lektant! Lektanten, Jena leker mer än gärna med honom och det är faktiskt mest hon söm bjuder honom till lek. Det är så kul att se hur de interagerar!

Just nu har de dragkamp! :D

//Sabina

 

111119

I går blev det en riktigt lång dag! Jag tog en tripp till Schweiz och hämtade hem kennelns nya tillskott, lilla Obelix.

Obelix föddes den 6 september på kennel Wichtelhaus i Schweiz och jag var i kontakt med uppfödaren redan innan han fötts. Jag hade tur för det var sex hanar i kullen vilket gjorde att det fanns många att välja bland. Det är inte lätt att välja valp. Det är många saker man ska ta hänsyn till. Det är ju det exteriöra med färg, storlek, längs på svans och öronstorlek bland annat naturligtvis men en ännu viktigare faktor tycker jag är hur valpen är, hur det beter sig i olika situationer osv.

Obelix var väldigt öppen och glad när jag kom, liksom hans bror som också var kvar. De hade en härlig energi men Obelix var inte riktigt lika påstridig som brodern. I valparnas lekhage fanns flera olika saker som valparna kunde balansera på och saker de kunde dra och bita i. Även utomhus fanns det massor av saker som kan stimulera valpar att utveckla sina sinnen och sin kropp. De var utomhus mycket och blev vana vid ljud och människor som passerade. Hos uppfödaren fanns fyra andra hundar i flocken vilket jag också tycker är positivt. En valp som fått växa upp i en flockl har lättare att förhålla sig till andra hundar på ett bra sätt tror jag.

Resan hem gick väldigt bra. Det är ju förståss väldigt mycket för en valpa att ta in när man är på en stor flygplats, flyger, springer genom ytterligare en flygplats, sedan tåg och snabbrastning mellan tågbytena för att till slut bli granskad in i minsta vrå av en ivrig Jena. Man kan ju förstå att det känns mycket tryggare inne i hundväskan på fällen med de bekanta dofterna hemifrån.

I dag har jag sovit en stor del av dagen eftersom det blev väldigt sent och, som sagt, en väldigt lång dag i går. Obelix har varit med Nea men han har också sovit mestadels av tiden fick jag rapporterat när jag till slut orkade mig upp ur sängen.

Han har varken kissat eller bajsat inne så det är bra. Han äter sin mat också fast han distraheras rätt lätt av ljud. Han är fortfarande "ny" här och han vänjer sig nog snart. :D

//Sabina

111025

Dagarna ramlar på och snart har jag en veckas efterlängtsd ledighet.

Vi har fått ett positivt besked, eller egentligen har vi inte fått beskedet än. Vi läste om det i tidningen. :D

Det stod:

"Ja till hunddagis på Röinge

Hässleholm Byggnadsnämnden har lämnat ett positivt förhandsbesked för uppförandet av ett hunddagis på Åsvägen."

Det stod lite till men det viktiga var de där första meningarna. Det är av stor betydelse för oss. Vissa av er vet varför och ni andra får vänta lite med förklaringen till varför detta betyder en del för oss.

Vi var i Kungälv och tävlade i helgen. Trots pissdåliga resultat kom vi hem med en rosett och en burk Plaque off. Alltig något även om jag ju hade hoppats på ett par SM-pinnar åtminstone. Just nu vet jag inte vad jag ska göra. Oxo vill bara inte springa på tävling. Han tvekar och frågar om han får hoppa. Kanske har jag varit för hård och tränat för många svåra svängar. Kanske måste ta ner träningen på basic nivå igen och hoppas att han vaknar till MYDog (om det nu blir någon agility där). Om det blir det anmäler jag honom och hoppas på det bästa som sagt. I så fall kommer jag att anmäla Jena och Lexi till utställningen också när vi ändå är där. Det var så längesedan jag var på utställning.

På tal om utställning så är flera av valparna i vår senaste kull anmälda till valputställningen i Malmö. Tyvärr kan jag inte åka ner och hjälpa till så jag kommer att ha en träff här hemma innan tävlingen i stället så att de som är nya kan få lite tips och träna på att visa sina vovvar. Det viktigaste när man ställer ut en valp är att valpen har roligt och att den inte blir rädd. Jag hoppas det går bra för dem.

//Sabina

111009

I går var jag ute och sprang med Luma och Jena. Luma, lånehunden, som är BC sprang före mest hela tiden och Jena sprang efter mest hela tiden. Det fungerar när man springen på mindre grusväg men när man kommer ut på asfaltsvägen blir det genast jobbigare. :-) Nåväl... Vi kom hem helskinnade i alla fall efter en lagom runda på 5km.

I dag har jag, Nea, Jena och Oxo varit på kooikerträff i Visseltofta. Det blev en promenad, fika och så testade vi på lite rallylydnad. Det var roligt men jag höll på att bli tokig på Jena, som inte ville fatta något alls i dag och bara for runt och trasslade in sig i kopplet. Det ehla var i alla fall väldigt trevligt och det var kul att träffa folk man inte har träffat på länge! Ett stort tack till Marita Rejionen som ordnat det hela!

Nu väntar jobb en hel vecka. Inte alls kul men på tisdag får vi förhoppningsvis goda nyheter. Jag hoppas hoppas och hoppas för nu har jag väntat jättelänge. De flesta vet nog inte vad jag menar, en del av er kan nog gissa vad jag menar men jag vill inte avslöja mer nu eftersom jag inte vet hur det blir. Håll tummarna på att jag får ett positivt besked. (Det är ingen sjukdom eller något sådant så ni kan vara lugna)

//Sabina

110105

Usch vad jag tycker att det är tråkigt att vissa saker förändras till det sämre. Det är tråkigt när något man varit väldigt intresserad av och lagt ner sin själ i förändras till en "klubb för inbördes beundran". Det är tråkigt att inte känna sig välkommen och det är tråkigt när det känns som att de som boprde ta ansvar och göra bra saker inte gör ett smack.

Usch vad jag gnäller! Jag som inte ens är på gnällhumör! :D

Nej, jag är faktiskt väldigt tillfreds med tillvaron just nu. Jag är nöjd med mig själv och mina prestationer i sommar och jag är nöjd med senaste kullens härliga temperament. Nu återstår att se vad det blir av dem utseendemässigt och framförallt om de är fria från patella och annat tråkigt. Det är ju ett tag kvar innan de ska testas. De blir ett år först i maj. Jag hoppas att en del av dem tar sig till Malmö valp i november. En av valparna har ställts ut redan och det gick väldigt bra. HP och BIM blev det för Chippo, ägd av Annelie Hunell i Vinslöv i Hässleholm i helgen som gick.

Jag har fått bilder på mobilen från Charli men jag har inte fått in dem i datorn så tro mig att han är jättesöt! :-) Jag har också sett bilder på Choise (som numer kallas Charlie) och han är naturligtvis också urgullig! Jag ska försöka lägga upp lite biler på dem när det blir en lten lucka i mitt schema. :D

//Sabina

111001

Så har vi entrat en ny månad och hösten är på väg. Det var dock sommarvarmt i går när jag och Oxo var på tävling i Kristianstad.

Det blev inga resultat att räkna med men det hade jag kanske inte förväntat mig heller. Han är ofokuserad och när han springer på springer han fel. Det hjälper inte att jag är otydlig heller. Allt detta beror på trötthet efter en lång säsong med många tävlingar. Det kommer fler chanser till våren att ta de efterlängtade pinnarna för fortfarande är målet att ta oss till SM. När vi har fått vila är vi förhoppningsvis taggade igen och då kör vi järnet. Än har vi inte gett upp. Eller inte jag i alla fall. Oxo är nog ganska lyckligt ovetandes om hela karusellen så klart! :-)

Jag har börjat med viktväktardiet för jag tänkte att om jag vägde lite mindre skulle det nog bli lättare att springa. Det fungerar bra och på tre veckor har jag gått ner 3,5kg. Jag vill snitta 3kg/vecka så det känns bra. Målet är att gå ner tio kg till att börja med. Sedan får jag känna hur det känns. Om möjligt vill jag gå ner totalt åtminstone 15kg.

//Sabina

110914

I helgen tog Flygande Holländarna sin första pinne det här kvalåret. På bra en enda tävling tog vi ju två förra året men de räknas ju inte nu tyvärr. Vi kämpar vidare så får vi se vartåt det barkar.

Jag har lite spännande saker på gång men allt är inte klappat och klart så jag vill inte berätta mer om det ännu. Jag kan säga så mycket som att det gäller inköp av en ny hanhund till kenneln. Jag hade dock tänkt ha ut den på foder eftrsom jag inte vill ha någon mer hane här hemma. Jag har en tjej som är intresserad men det finns några problem i vägen så vi vet inte riktigt än om det är praktiskt genomförbart att hon tar honom. Därför letar jag eftr en fodervärd till lillkillen. Jag vill helst att han flyttar till fodervärden direkt från uppfödaren. Både för hans skull, för fodervärdens skull och för min skull. Jag fäster mig för fort vid hundarna och då kanske jag inte kan lämna iväg honom sedan. Det var ju vad som hände med Oxo. :D

Vet du någon som skulle kunna tänkas vara intresserad så be dem kontakta mig. Jag vill helst att fodervärden bor i närheten av mig men om man får till ett bra samarbete gör det inte så mycket om det är lite längre avstånd, dock int emer än 15 mil.

//Sabina

110903

 

Förra helgen var jag och Oxo på lagtävling i Oskarström. Det var ganska nervöst ett tag för Peter hade fått förhinder och kunde inte komma och när det var dags för banvandring hade Linda inte kommit än. Linda skulle köra både Tara och Pim eftersom Madde inte blivit helt bra i sitt knä ännu. Andreas från Hässleholms hundungdom ställde upp och gick banan för att kunna köra Tara om det behövdes. Lindas kom och hon missade banvandringen helt men körde ändå ett felfritt lopp med Pim. Jag körde felfritt med Oxo med och då hängde det på Andreas. Tyvärr hörde Tara mig skrika utanför plan så hon styrde kosan mot mig och därmed diskade de sig. Det var väldigt synd men sådant som händer (uppenbarligen).

 I dag har vi varit i Karlskrona och nu var alla fyra hundarna på plats. Linda körde Tara i dag också. Det var dubbeltävling vilket innebär två lopp av var sort. Jag kan faktiskt inte minnas exakt hur det gick för oss alla individuellt men jag och Oxo nollade tre av fyra lopp så jag är rätt nöjd med honom. Det kändes också som att han hade lite mer fart än han har haft på sistone. Laget fick två andraplatser på de fyra loppen och det kanske man skulle kunna vara nöjd med men tyvärr blev det inga pinnar eftersom endast en pinne delades ut i varje klass. Det var sex lag anmälda men ett lag hade strukit sig vilket innebär att endast fem lag kom till start och då blir det bara en pinne. Surt sa räven!

I morgon är det tävling i Höör men jag har faktiskt inte anmält mig och Oxo dit. Jag tänkte att vi behövde vila. Kanske dumt tänkt när det ändå är så nära men jag tror ändå att vi faktiskt behöver vila en dag i veckan både han och jag. :D

Nästa helg blir det både lagtävling och individuellt i Lund. Då får vi hoppas på pinnar så det skvätter om det! :-)

//Sabina

110815

Nu har jag börjat arbeta och det tar på krafterna de första veckorna innan man kommit in i lunket igen.

I helgen var vi på tävling både jag och Jörgen fast på olika håll. Jag och Oxo var i KLippan och Jörgen och Jena var i Älmhult. Jena behöver en pinne till i hoppklass1 så det är det Jörgen satsar på nu först.

Jag och Oxo gjorde två gasnka dåliga lopp. Vi är nog rätt trötta båda två efter sommarens alla tävlingar. Jag snurrar till det, glömmer banan och vifrar med armarna. Oxo är långsam och springer och vinglar (kan bero på min vimsiga handlig också) I hopploppet till exempel sprang han bakom min rygg och tog ett hinder som han inte skulle ta. Det var ett tag sedan han gjort något sådant. Det blev således disk i det loppet. I agilityloppet sprang han förbi ett hinder vid två tillfällen vilket resulterade i 10 hinderfel samt lite tidsfel. Inget att hämta där alltså.

Nästa helg ska vi upp till Kungsbacka och tävla i två dagar. Vi får väl se om vi orkar fokusera.

Jag har lite planer på att importera en hanhund men än är det bara på planeringsstadiet och jag vet inte om det blir någon valp än. Det är mycket som ska stämma och så behöver vi en fodervärd för jag vill inte ha fler hanar hemma.

//Sabina

110807

Jag är så fruktansvärt ledsen! Det blev ingen parning mellan Jena och Pim. Det är så klart sådant som händer och man kan ju säga att det är bara att bryta ihop och komma igen men jag hade sett fram emot en ny familjemedlem här hemma ur den hä kullen. Pim är en av det absolut trevligaste kooikerhanarna jag någonsin träffat och jag älskar honom verkligen och Jena, ja, hon är ju Jena. Min fantasi om de ferfekta valparna får stanna vid en fantasi än så länge. Nu kommer inte Jena att löpa än på 10-11 månader vilket är ganska lång tid tycker jag. Jag vill ju ha en valp ur den kombinationen men framförallt känner jag att det är dags för en ny förmåga i familjen snart. Ponera att Jena går tom även nästa gång. Då blir det ingen valp på länge, länge om jag inte ska köpa en förståss. Det är kanske en tanke...

I lördags var jag och Oxo i Ystad och tävlade. Det fungerar inte alls. Han är så laddad och på innan vi stätter fötterna inne på tävlingsbanan., Då är det som att trycka på off-knappen och han går runt halva banan. Den andra halvan springer han på riktigt bra men det är ju så dags. I hopploppet gav jag upp alldeles. Det var dels tråkigt att gå in på banan med Oxo när han var så oinspirerad men jag hade också Jena och Pim i huvudet så jag kunde inte komma ihåg banan. Usch, nu känns det tungt!

//Sabina

110802

Vilket liv!

I förrgår tidigt på morgonen kom jag hem från Dalarna och med mig hade jag Pim, som ska para Jena. Jag sov bort nästan hela dagen och de timmar jag var vaken var jag inte till mycket nytta. Sömnen blev ju inte heller så bra eftersom jag hade en gnällande Pim vid min sida.

Mishi tyckte inte att Pim skulle vara här och hon ville nog skydda lilla Chico (som vi passar denna veckan då hans familj är på semester), Oxo vill självklart inte att Pim ska vara här, Chico bryr sig inte för han förstår ingenting av det de vuxna håller på med. Den enda av hundarna som ändå verkar uppskatta Pims besök är Jena och tur är väl det! :D

Det blev inga resultat uppe i Dalarna för vår del. Jag tror att Oxo är ganska trött så den här veckan ska han bara vila. Dag ett nollade vi bägge loppen men det gick lite för långsamt för att det skulle bli några pinnar. I agilityloppet hamnade vi precis utanför pinnplats med 0,2 sekunder för långsam tid!

Dag två diskade vi oss i agilityloppet. Han smet in i en tunnel i stället för att vika av mot slalomet. Jag kan lova att det var verkligen i te bara han som gjorde det. I hopploppet började han väldigt långsamt och jag var nästan på väg att bryta men so fick han upp farten och på slutet gick det mycket snabbare. Det gick så snabbt att Oxo glömde lyfta på benen över sista hindret så han rev det. Jag vet itne om tiden hade räckt om han nu inte hade rivit men det spelar ju ingen roll.

På lördag ska vi till Ystad och tävla. Hoppas han har hunnit vila sig i form tills dess. :-)

//Sabina

110728

I går var vi i Åhus och badeade med hundarna. En helt underbar dag med sol och glass. Hundarna älskar att bada och de får aldrig nog. :D

I dag regnar det och det är inte lika kul! Jag hade tänkt plantera lite mier häck i dag men om det fortsätter att regna blir det nog inget med det. Det har varit lite slött här ett tag men i morgon åker jag och Oxo upp till Dala-Floda och tävlar. Vi får väl se om det blir några fler pinnar till oss. Vi ska i alla fall göra vårt bästa.

Jag har funderat mycket på det här med att förlåta och gå vidare. Det är lite svårt att förlåta någon som inte ber om förlåtelse och som heller inte tycker att den gjort något fel. Jag tycker att det finns några som betett sig väldigt illa och konsekvenserna har blivit att det inte sker någon komunikation som leder till något gott. Jag tycker att det är deras ansvar att ställa allt till rätta igen. Tyvärr verkar inte de tycka det.

//Sabina

110724

Oxo haltade inte länge som tur var! Vi kunde åka upp och tävla i Ulricehamn som planerat och det blev en pinne med hem i agility. Det var inte det bästa loppet vi gjort men å andra sidan var det extremt många som diskade sig och vi kom faktiskt på nionde plats bland 98 startande så vi var väl värda vår pinne. :D

Banorna var ritade av utländska domare och jag känner att svårighetsgraden i åtminstone klass 1 och 2 var högre än det brukar vara. Sista hopploppet blev svårt för det var blött och lerigt och mycket snurr vid samma hinder.

Efter tävlingarna kände en fysioterapeut igenom Oxo och hon tyckte att jag skulle ta lite massage på honom. Eftersom det är en veckas karens får jag vänta tills efter nästa tävling men då ska han få massage. Det tror jag kan göra honom gott efter allt detta tävlande.

Vi hade två valpar med oss upp till Ulricehamn. En levererades i dag och den andra var otingad. Det är svårt att ha kvar valparna så länge för man hinner fästa sig vid dem. Man ser deras personligheter mycket tydligare när de bara är två och man har ännu mer keltid osv med dem. Man måste ju börja fostra dem. Vi måste hitta ett hem snart till Chippo annars kanske han blir kvar här och det hade vi inte planerat.Om en stund kommer det en som ska titta på honom och om det känns bra för alla parter så kanske vi är valplösa i morgon.

//Sabina

110712

Jösses vad trött jag är! Jag kom hem från norra Svergie i dag efter femdagars tävling med Oxo. Det skulle ha blivit sex dagar men tyvärr fick vi strunta i sista dagens tävlingar men jag tar det lite från början.

I tisdags åkte jag mot Stockholm och Pia Cederberg där jag spenderade kvällen och natten. Tack, Pia, för kost och logi!! På onsdagen hälsade vi på Yvonne Mattsson en stund innan färden gick vidare för mig mot Skutskär. Jag kom till Skutskär framåt sextiden och jag behövde inte slå upp något tält för Lena Dyrsmeds hade hunnit före mig så vi huserade i hennes tält. Vi lånade ett hus av en valpköpare till Lena, Stefan och Karin, i Gävle. Ett extremt stort tack till er! Det var guld värt att ha en riktig dusch och en säng att sova i.

I fyra dagar tävlade vi i Skutskär. Vi fick ihop två pinnar. En i varje klass.Sammanlagt har vi fått två i varje klass nu och alltså kommit halvvägs till SM. :D

Tidigt på måndags morgon åkte jag och Oxo från Gävle till Fagersta där vi skulle tävla i två dagar, var tanken. Första loppet var agility. Oxo drämde bogen rakt in i pelaren på muren och skadade sig. Han haltade även nu på morgonen så vi fick helt enkelt avstå tävling i dag och åka hem. Hoppas nu att vila kommer att göra susen så att han blir bra snabbt och vi kan tävla i Ulricehamn som planerat.

//Sabina

110704

Så är man tillbaka vid datorn då ja... Jag tog Oxo och åkte till Varberg i onsdags och i torsdags tävlade vi. Det resulterade i en SM-pinne i hoppklassen. Agilityloppet blev som det blev. Det var bra ända tills Oxo rev ett hinder. Han  brukar aldrig riva men på filmen kunde jag se att han drog sig mot mig och jag fick trycka ut honom. Det gjorde jag nog aningen försent så att han kom på hindret alldeles för nära hunderstödet och rev då. Jag är väldigt nöjd med honom. Han har ökat lite men skulle kunna öka ännu mer!

Så kom vi hem i fredags och då var det bara att packa om för tidigt på lördags morgon åkte jag med Jena och Oxo till Karlskrona för tvådagars tävling. Jag fick strikta order från Jörgen att inte ta pinnar med Jena. En till i agilityklassen så skulle hon bli uppflyttad!

Bägge dagarna inleddes med klass 3 och det var hopp först. Vi nollade på hinder men fick lite tidsfel. Hade vi sprungit 0,4s snabbare hade vi haft en SM-pinne till!!!!! Dessutom berättade tjejen som kom före mig att hon var såååå nära att bli diskad eftersom hunden var på väg in i en tunnel som låg i vägen! Så är det... På håret! I agilityloppet nollade vi också och där räckte tiden! Åtta pinnar delades ut och vi blev sexa! 

I Jenas första lopp, som var i hoppklassen, segade jag för att dra ut på tiden så att vi inte skulle få någon pinne men det var urtråkigt! Därför struntade jag i alla förhållningsorder och körde på i agilityloppet. Dessutom så låg agilityloppet i klass 1 allra sist på dagen så jag hade inte lust att stanna tills dess på söndagen. Vi tog således en pinne och kunde då tävla i klass 2 i agility på söndagen.

På söndagen gjorde Oxo ett kanonlopp i hoppklassen men banan var alldeles för enkel så det var många som nollade och hade bättre tid. Vi låg inom tidsgränsen(!) men det räckte inte. Vi kom på sextonde plats. I agilityloppet gjorde vi väldigt bra ifrån oss ända tills tredje hindret från slutet som var en S-tunnel. Jag kallade antagligen för tidigt så Oxo vände i tunneln och kom ut. Det blev fem fel och dessutom tappade vi en massa tid så vi fick tidsfel också. Inga pinnar för Oxo alltså denna dag men jag är ändå oerhört nöjd med honom!

För Jenas del blev det ett nollat lopp och en femteplats i hopploppet som resulterade i en rosett och två fina tröjor till barnen men ingen pinne. Det var bara fyra pinnar i klassen. Agilityloppet gick inte alls bra. Hon smög ner på kontaktfälten och var väldigt långsam. Så kan vi ju inte ha det!

Nu har Oxo en pinne i agility och en pinne i hopp. Då återstår tre i varje klass. Ska vi klara det tro??? Hoppas det. Håll tummar och tår! :D

//Sabina 

110625

 

Midsommarafton har passerat och vi hade ett traditionellt midsommarfirande med dans runt midsommarstången vid Hovdala slott och sedan bar det hemmåt igen för att äta sill och potatis i glada vänners gemenskap. Hoppas att ni allihop hade ett lika trevligt midsommarfirande som vi! :D

Valparna skuttade runt våra fötter en stor del av dagen utomhus men när de blev trötta och började somna till höger och vänster bar vi in dem. Det är förunderligt hur de små fungerar. Full fart, full fart och så är det som att man tryckt på Off-knappen och de ramlar ihop i små högar, helt avslappnade. De är helt bedårande söta och det är verkligen fullt ös! När de är vakna vill säga.  Jag ska sätta ut lite bilder på dem när de öser på utomhus. Håll utkik! :-)

//Sabina

 

110620

Oj vad dagarna går och valparna växer. De äter vanlig mat nu två gånger om dagen och de busar för fullt. De gillar när man kommer in till dem. De vill gärna klättra på en och biter lite i tårna eller... lite förresten... :D

De är ju självklart underbara allihop men jag har faktiskt en favorit... Nämner inga namn... :D De har faktiskt fått namn allihop nu. Det blev namn på bokstaven C. Charli, Cezar, Chico, Choise, Cisco, Chippo, Cookie och Cinta. Nu ska pappren skickas in och sedan får vi deras stamtavlor.

//Sabina

110615

Först lite glatt: Jag fick fortsatt tjänst. :D Jag jobbar vidare där jag arbetat det senaste året. Två av mina kollegor gick ner i tjänst och så lades det in en extra resurs i de blivande åttorna och på så sätt blev det tillräckligt med timmar till mig.

Så till det tråkiga: I natt dog en av Mishis valpar. Denna lilla hane vägrade växa till sig redan från början och under de tre veckor han levde ökade han inte nämnvärt i vikt. Syskonen gick förbi med hästlängder. Trots att han var liten verkade han utvecklas i övrigt som sina syskon. Han var uppe och gick, morrade och skällde men de två senaste dagarna var han mer lågmäld. Han hade problem med maten, som kom upp i näsan ibland. Det är svårt att säga vad som var fel eftersom vi inte kunde känna någon gomspalt och inte kunde se några yttre fel på honom. Det kan ha varit en spalt i de mjuka delarna eller något fel med hans strupe. Oavsett vilket så lider han i alla fall inte nu. Han har det bra i Hundiala.

//Sabina

 

 

110609

Det tickar på mot sommar och semester och det är skönt men det är lite tråkigt att jag inte vet om det finns tillräckligt med arbete åt mig på skolan där jag jobbar nu. Jag vill väldigt gärna vara kvar för jag trivs bra och har många trevliga kollegor och elever. Ja, jag kan tyvärr inte påverka det hela särskilt mycket utan får vänta och se vad rektorn kan erbjuda.

I går kväll kom eleverna i min lilla klass hem hit och vi grillade och hade jättetrevligt hela kvällen. Efter ett par spökhistorier sov flera av dem redan djupt medan andra inte sov så mycket alls... :D

I dag har vi gått med hundarna och packat innan det var dags för ungdomarna att åka hem igen till storstaden. Det har varit riktigt trevligt!

Vi var med en av våra valpar till veterinären i dag. Det är en liten hane som inte riktigt vill växa som vi tycker att han borde. Han är hälften så stor som de andra men pigg och stark. Veterinären kunde inte hitta några fel och eftersom han är stark och äter skulle vi avvakta ett par veckor tills han var tillräckligt stor för att ta ett blodprov och för att kolla halsen på honom. Det är han för liten för nu.

//Sabina

110603

I går lämnade jag över ansvaret för valparna till Jörgen och drog till Varberg för att hälsa på Madde och Göran och för att tävla agility i Falkenberg i dagarna två.

Idag var första dagen och vi körde två lopp. Jag fick också äran att agera funktionär i de övriga loppen. Roligt men väldigt tröttsamt i den värme som har varit i dag.

Mina lopp gick sådär. I hopploppet fick vi fem fel och tidsfel pga att Oxo drog på en tunnel när han skulle ha dragit åt vänster på ett hopphinder. Där förlorade vi också en del tid. Agilityloppet nollade vi på hinder men fick även där tidsfel. Väldigt irriterande! Kanske hade det varma vädret lite med det hela att göra men... Jag är smått trött på tidsfel nu.

I morgon är en annan dag...

//Sabina

110530

oj vad tiden rinner i väg! Här har hänt en del sedan jag skrev sist och det är enormt mycket på jobbet nu också så att sitta vid datorn och blogga har inte direkt haft prio 1.

Mishi födde sina valpar under två timmar på måndagsmorgon den 22 maj. Själva utdrivningen kom efter en hel natts flåsande, flämtande och bäddande. Det blev inte mycket sömn kan jag lova. Mishi skötte allt galant och det var inga som helst problem och det är så skönt.

Valparna var fint tecknade och pigga när de föddes och de ökar bra i vikt. En av valparna gick ner en hel del första dygnet så hans totala viktökning är inte så imponerande men han ser ut att må bra och han äter som han ska så han kommer nog.

I lördags hade vi kennelträff här och jag ska självklart lägga ut lite mer info om den och bilder så fort jag hinner. Det var i alla fall lika trevligt som vanligt. Det var sex hundar med famljer som kom. Tack alla för en underbar dag! Det är så roligt när ni kommer och hälsar på eller hör av er och det är extra roligt när man har möjlighet att se flera ur samma kull och jämföra.

 

//Sabina

 

110521

I fredags stressade jag ner till Malmö för att vara med på en föreläsning i montessoripedagogik. Den var väldigt intressant men jag var väldigt trött. Jag blev upphämtad av Jörgen i Malmö och så drog vi hem för att packa och sedan dra vidare til Göteborg.

I Lördags sprang vi Göteborgsvarvet. 21km asfalt och jag hade ont i benen innan loppet så jag trodde jag skulle dö. Jag gick till en sjukgymnast på stället och han konstaterade att jag hade lindrig benhinneinflammation. Om jag värmde upp ordentligt och stretchade så skulle jag nog kunna starta. Han rådde mig att ta det lugnt och om smärtan tilltog skulle jag bryta.

Jag värmde upp minutiöst och stretchade noga innan loppet. Jag gick ut lugnt men det kändes ok så jag ökade på lite. Det kändes faktiskt bra! Första milen gick på ca 57 minuter! På slutet av rundan har man den galna bron att ta sig uppför och det var JOBBIGT. Snacka om mjölksyra. Jag fick gå lite i backen, vilket retade mig. Efter backen kände jag inte benen under mig men men. Show must go on! Jag kom aldrig riktigt igen efter bron så jag tappade en del men gick ändå i mål på en tid 12 minuter bättre än förra året, 2h 14min 31sek. Det var jag nöjd med!

När vi åkte hem i dag bestämde vi oss för att ta vägen om Ullared och shoppa lite men de planerna ändrades snart. Nadine ringde och sa att Mishis temperatur gått ner och låg på 36,4 på morgonen. Det var dags för valpning!

När vi kom hem var Mishi pigg och kom och hälsade men sprang snabbt tillbaka till valplådan. Vi tog tempen regelbundet för att ha koll på "dippen" och så kom den... 36,2 grader och nästa gång 36,7 och sedan steg den. Sist jag kollade var den 37,4 men inga valpar i sikte än.

Nu är klaockan snart tio och vi väntar fortfarande. Vi hoppas att allt går bra. Vi lägger ut information så fort vi har ett resultat. :D

//Sabina 

110515

I går var jag och Oxo på agilitytävling i Hässleholm. Jörgen var i Stockholm över natten och Nadine var i Malmö. Nea var med en kompis och hennes familj i Ystad hela dagen och lite av kvällen så jag hade kvällen alldesles för mig själv.

Tävlingen gick sådär. Första loppet, hopp, gick ganska långsamt och vi fick 2,26s tidsfel. I övrigt inga fel där så det var väl bra. Agilityloppet gick bättre. Mer fart. Jag lyckades med den största svårigheten på banan och glömde fånga upp honom efteråt så han tog ett hnder på fel håll. Vi blev alltså diskade men men... så kan det gå. Det kanske ändå är bättre än att få tidsfel.

Mishi går här och jäser och man märker att hon har svårare och svårare för att hoppa upp i sängen mm. Hon äter ordentligt i alla fall och det är bra. Vi vill inte ha något benrangel efter förlossningen. Vi har haft besök av blivande valpköpare i dag och de tyckte att hon såg smidig ut men vi som vet hur hon ser ut i vanliga fall ser att hon är JÄTTETJOCK. :D

//Sabina

110507

Oj vad tiden går fort! Mishi växer så det knakar och hon är rejält tjock. :D Undrar hur mnga det blir. Jag tror på nio som förra gången, Nadine tror det blir en mer, dvs tio och Jörgen tror att det blir åtta. Vi får se vem som får rätt. Det brukar ju vara jag som har rätt men i det här fallet är det ju ren gissning. Haha... ;-)

Vi har kommit i gång på allvar med agilitykurser mm nu och tävlingar är bokade. MÅNGA TÄVLINGAR! Sist kändes det inte så bra men då hade jag både Oxo och Jena med mig och då blir man så kluven. Jena är ju inte så följsam som Oxo men hon är väldigt duktig ändå! :D Jag ska uppdatera kalendern snart så att ni kan se var jag och Oxo kommer att vara. Jörgen kommer att vara hemma och passa valpar. :D

I dag har jag varit nere i Lund och sprungit Lundaloppet. Man kunde välja om man ville springa en mil eller 5km och jag valde en mil eftersom det är bra träning inför Göteborgsvarvet som ju är 21 km. Lunds kommun betalade min anmälningsavgift. (Alla som arbetar i Lunds kommun fick det erbjudandet) Vi ställde upp med inte mindre än 3 lag från Svaneskolan! (Fem i varje lag) Det var också några som tog sig runt men inte var med i något lag.

Mitt mål var att springa på timmen ungefär. Inte mindre... Starten gick 14.00 och jag kom i mål 60minuter och tio sekunder senare. Detta blir ju den officiella tiden men vi hade chip på oss som mäter nettotiden. Det tog nämligen en liten stund innan jag passerade starten eftersom jag stod rätt långt bak. Nettotiden blir alltså något mindre. Jag vet inte riktigt hur mycket mindre men det ska bli spännande att få den tiden för det var ju den tiden jag sprang milen på.

Det börjar dra ihop sig till kennelträff här och det ska bli så roligt att träffa alla trevliga valpköpare igen. Ja, nu kommer ju inte alla, vilket jag hade önskat att de gjort, men det finns ju skäl till att de inte kan komma. Kanske träffas vi i andra sammanhang senare eller så kanske vi ses nästa år. Alla är förståss jättevälkomna hit närhelst de vill!!! Bara vi är hemma och inte har huset fullt av annat folk. :D

Jag blir lite förvånad över att vissa människor häver ur sig en massa för att försöka förstöra och sätta personer i dålig dager. Att inte dessa människor ger sig någon gång. Man kan tycka att det borde finnas bättre saker att lägga sin energi på. Men det är väl så att vissa aldrig växer ifrån det där som  småbarn gör, blir galna när de inte får sin vilja genom...

En annan sak jag är väldigt förvånad över är hur man kan anse asig vara uppfödare till en kull valpar som någon annan har hemma hos sig och som man bara åker och hälsar på någon eller några gånger. Visst är det arbete med att hitta hane och att åka och para och sedan försäljningen men ändå... När jag säljer valpar väljer jag ut valp till köparna (i samråd) därför att jag har tillbringat mest tid med dem och vet hur de är som individer. Om man inte har valparna hemma kan man ju inte hävda att man känner dem bäst eller? Ja, det förvånar mig men är uppenbarligen en självklarhet för de uppfödare som gör så här. Kanske har de för många kullar för att hinna med alla och därför måste låta kullar födas hos andra. Jag vet inte men det är inte min melodi i alla fall.

//Sabina

 

110426

Så var man tillbaka i vardagen då! Vädret är ju fint dock och i matsalen i dag låtsades jag att det var all inclusive. :D

Vi var och tog ett ultraljud på Mishi dag också. Hon har definitivt bebisar i magen! Vi kunde tydligt se fem små fosterblåsor och två av dem sparkade loss ordentligt! :D Fostren låg väldigt tätt och det kan tyda på fler valpar som ligger bakom. De var också väldigt välutvecklade vilket kan tyda på att vi parade sent i löpet. Detta i sin tur kan innebära att valparna kommer något tidigare än vi beräknat men det får tiden utvisa. Det är så spännande så man kan dö. Det var ju ett bra tag sedan vi hade valpar nu. Håll nu alla tummar för att allt går bra.

Om ni är intresserade av en valp så hör av er för att boka en träff. Vi vill ju träffa alla innan vi lovar någon en valp. :D

//Sabina

110417

Ännu en dag för de Flygande Holl'ndarna och ännu en SM-pinne vunnen! Tjoho!!! Jag har feber och mår fortfarande kasst men vad gör väl det!

I morgon åker vi till Fuerta Ventura. Nadine stannar hemma med hundarna och svärfar kommer och hjälper till. Det är skönt att ha familj som hjälper till. Jag hoppas att solen har en helande verkan på mina leder och framförallt just nu på min förkylning, så att jag kan springa. Löparskorna är nerpackade i alla fall. :D

//Sabina

110416

I torsdags kände jag en förkylning komma krypande och i går var den ett faktum. Jag är så trött  på dessa förkylningar som avlöser varandra!

I går kom Madde, Göran, Matilda och barnen också. Kul att man är en så pigg värd!!!

En extremt glad nyhet är att kooikerlaget, Flygande Holländarna, tagit en SM-pinne i agility, hoppklass!!! I morgon är det nya tävlingar! Vi håller tummarna för fler SM-pinnar så klart. :D

//Sabina

110409

I dag har jag och Nea varit i Kristianstad och handlat lite. Jag har köpt löparskor inför gteborgsvarvet i maj och fotbollsskor till stundande agilitysäsong. Så var vi på Claes Olsson och införskaffade lite smått och gott. Nea tröttnade lite så jag fick lova henne en glass men tiden blev knapp så glassen uteblev. Det blev lite sura miner men det glömdes snart bort eftersom vi åkte till farmor på tidig påskmiddag på kvällen och vankades förståss godis. :D

//Sabina

110403

Oj oj oj vilken helg! Jag och Oxo har varit på kurs för Jouni Orenius både lördag och söndag. Lördagen började inte så bra. Oxo kändes inte särskilt entuiastisk och jag var nog lite nervös. Jag hade liksom förväntningar på att alla andra skulle överglänsa mig totalt och i sanning var jag lite rädd att göra bort mig. Dessutom trodde jag att det bara skulle vara BC-folk och jag men så var det inte alls. Vi var fyra mediumhundar av olika ras och en large (en Kelpie) så dret var faktiskt skönt. :D

Framåt eftermiddagen släppte det dock och det gick bättre. På söndagen gick det mycket bättre och det kändes riktigt bra. Oxo har dock inte det där drivet som jag skulle vilja ha på honom. Särskilt i slalomet. Han känns osäker och sackar. Det har vi inte tid med! Jag fick i alla fall tips om hur jag ska jobba vidare med tightare svängar och vägar så jag ska försöka bära med mig de tipsen ut på träning i vår/sommar.

//Sabina

110330

Helgen är verkligen över och jobbet har tagit vid. Jag är enormt trött. Jag vet inte om det är helgens bravader som spökar eller om det är allergimedicinen jag just nu äter för att kolla om min eviga snuva beror på någon sorts allergi. Jag har ju varit förkyld ovanligt mycket det sista. Fruktansvärt irriterade måste jag säga men... Jag ska i alla falla äta medicinen en vecka och sedan hålla upp ett tag för att se om besvären kommer tillbaka. Om de gör det ska jag få medicinen på recept. Det är pinsamt om jag är allergisk! Jag har aldrig varit allergisk och vi har aldrig haft någon allergi i min släkt!

Förra året satt jag i styrelsen i Svenska kooikerhondjeklubben och det har varit en del att stå i. I år sitter jag inte kvar och det känns ganska skönt. Jag har så fruktansvärt mycket att stå i med agility, utställningar, valpar mm mm. Jag har lämnat i från mig alla uppdrag jag hade och nu ska jag satsa helt på att ta mig och Oxo till SM i agility. :D Jag önskar den nya styrelsen lycka till med arbetet och hoppas på ett bra Skooi-år.

//Sabina

110326

I förrgår styrde vi kosan mot Norge. Vi gjorde en liten mellanlandning i Varberg och belägrade Madde och Görans hus för natten. Tack så mycket för lånet älskade vänner!

I går anlände vi till Hokksund vid tretiden. Mishi fick träffa Ymer och tycke uppstod. Det tog inte lång stund innan de hade parat sig. Efteren kopp te och lite snack med Trine åkte vi till Anita och Tor-Oscar, fast Tor-Oscar hade tagit Lord med sig och gett sig upp på fjället.  Snacka om att jag var trött. Jag somnade till i soffan flera gånger och fick till slut ge upp och gå och lägga mig.

I dag har vi tagit det lugnt, gått promenad i Mjöndalen och naturligtvis hälsat på Trine och Ymer igen. Även idag fick de till en parning. Mishi släppte till efter en del fjäsk men hennes som fick inte ens komma i närheten. Det var tur för det är så jobbigt att hålla hundar isär när en löper och en vill para. :D

Vi gör nog ett försök i morgon också men sedan bär det av hem. Jag och Nea ska vara hemma och ta det lugnt på måndag, vila upp oss inför veckan.

Nu ska vi hålla tummarna på att vi om nio veckor har små valpar tassande runt hemma (eller i alla fall om 10-12 veckor.)

//Sabina

110319

Jag och Oxo nollade vårt agilitylopp i dag och placerades som femma. De fyra före var fullcertade så då fick vi certet. Lite skicklighet och lite tur med andra ord. Jag är i alla fall lycklig övr vårt första cert.

//Sabina

110314

Tjohopp i lingonriset!

I helgen har vi haft trevligt besök av Emma och Astor minsann! Han är en fin kille! Med sig hade Emma en kompis och en valpintresserad Kalmarbo. Jag tror att hon var ganska såld på kooiker faktiskt. :D De hade varit och hälsat på Lexi innan de kom hit.

Vi har väntat otåligt på Mishis löp länge nu och vi har sett sommaren och semestern försvinna dag för dag. Så var det då äntligen dags! I dag hittade Jörgen en droppe blod på golvet i hallen och hela familjen jublade, Nea också även om jag är övertygad om att hon inte hade en anng om varför vi var så glada. Jag trodde inte riktigt på det så jag fick dubbelkolla nu när jag kom hem från jobbet. Jodå, man kunde ana lite rött i den vita pälsen. Om ett par veckor bär det således iväg till Norge för parning och det är faktiskt perfekt för om hon ska paras på samma dygn som förra gången så blir det på helgen. :D

Håll nu tummarna för att det blir valpar den här gången!

//Sabina

 

110306

I dag har jag och Nadine varit nere i Malmö och varit modeller för en dag. :D

Vi blev sminkade och så fick vi själva fixa vårt hår och sedan togs det en massa bilder av en fotograf. Vi valde att köpa fem bilder som vi tyckte var fina. Det var fler som var fina men de kostade lite grann så att säga så vi valde de vi tyclkte bäst om.

 

110302

Här hade jag tänkt blogga om hundarna och "hundiga" aktiviteter men jag måste berätta...

Jag har inte ätit något godis på en och en halv vecka och trots att jag varit sjuk så att jag inte har kunnat träna så mycket jag hade velat så har jag på en vecka gått ner 1,5kg. :D Tjoho! Nu fattas det bara 8,5kg till målet (ungefär). Helst ska jag nå dit innan den 21 maj. Då ska jag och Jörgen upp till Göteborg och springa 2,1 mil på Göteborgs gator, även kallat Göteborsvarvet.

//Sabina

110226

I tidningen Härliga Hund nr 3 finns en artikel om kooikerhondje. Det var den månadens "önskehund". De har intervjuat mig och vi finns med på en liten bild i tidningen. En trevlig artikel faktiskt. Jag vet inte om det var just den här bilden nedan som var med i tidningen men det var en liknande i alla fall. :D

 

Det var länge sedan jag la in några bilder i min blogg. Lite tråkigt? Här kommer en till. :D

Här är vovvarna framför granen. Det brukar vara Oxo som blundar men är det inte den ena så är det den andra. Svårt att få alla tre att sitta fint, se gulliga ut och INTE blunda eller gäspa. :D

 

110225

Idag hade jag tänkt skriva något ganska negativt men jag tror jag låter bli. Anledningen var nämligen fullt av negativa människor. Sådana där som gnäller på allt men som sällan eller aldrig kommer med något konstruktivt. Sådana där som talar om vad man får göra och inte göra och vad man får säga och inte säga men som inte håller sig till sina egna regler. Dubbelmoral... Jobbigt! men som sagt jag ska inte skriva om det. :D

I dag har Marie Wester varit här och tillsammans har vi gått igenom poängberäkningen för "årets kooiker". För er som inte vet vad det är kan jag bara säga att det är en intern tävling i Svenska kooikerhondjeklubben. När vi kollat allas anmälningar sammanställde jag resultaten i en tabell så nu kan priser delas ut till duktiga och aktiva kooikrar med ägare. Det får dock vänta till årsmötet. :D

//Sabina

 

 

110223

Här har inte hänt mycket sedan sist. På vissa ställen pluppar det ut valpar på löpande band känns det som men här är det stiltje... Inte ens en löptik har vi. Vi väntar på att Mishi ska börja löpa. Vi har ju beräknat att det ska bli runt månadsskiftet men det där styr man ju itne över direkt.

Jag mår bra igen nu, eller ganska bra i alla fall. Hostan har gett med sig och jag har börjat träna igen. I dag testade jag Zumba. Det är ju så inne nu. :D Det var roligt men väldigt trångt. Det är tydligen populärt även i Lund. Nu när jag kmmit igång med träningen hoppas jag på att förlora några kilon också. Den 21 maj ska vi upp till Göteborg och springa Göteborgsvarvet och i år hade jag tänkt att inte ha lika ont som jag hade förra året. Mina knän höll precis i mål och jag fick gå alldeles för många gånger under loppet vilket är såååå irriterande.

Den 19 mars är det utställning i Malmö och då ska jag tävla agility med Oxo också. Det ser jag fram emot! Vi ska ställa ut Jena och Lexi. För Jenas del hoppas vi naturligtvis på ett cert men för Lexis del är det mest träning.

//Sabina

110204

Man undrar lite vad det är som händer. Flera uppfödare sitter kvar med valpar som de inte får sålt och här är det ganska tyst. Inte alls det tryck som varit innan. Inför mina två första kullar fullkomligt överöstes vi av mail och telefonsamtal och här var massor av besök. Nu är det inte alls lika många som hör av sig. Nu var det ju över ett år sedan vi hade en valpkull och den vi tänkte att vi skulle ha blev ju inte men...

Vi tänkte para Mishi nu när hon löper och hon fick ju nio valpar sist. Om hon ska få så många igen hoppas jag verkligen att vi hittar bra valpköpare till dem allihop.

Jag har varit krasslig väldigt länge nu. Slö och halsont men inte någon riktig förkylning sådär att det känns motiverat att stanna hemma från jobbet eller gå till vårdcentralen. Jag provade Noscapin i tablettform i går för att bli av med hostan så att jag skulle få sova. Plötsligt fick jag en fruktansvärd smärta i bröst och övre delen av magen och det vägrade ge med sig. Jag fattade först inte vad det var men sedan slog det mig att det kunde vara tabletten. Jag kollade pappret i paketet och där stod: "Vissa kan få intensiv smärta i bröst och buk. Smärtan går över av sig själv efte 1-3 timmar." Jag skulle alltså få gå med den där smärtan i minst en timme!!! Jag tog några värktabletter och gick och la mig. Till slut somnade jag men vaknade snart av att jag hostade som besatt. "Hostmedicin" var min första tanke men direkt efter tänkte jag NEJ TACK!!

//Sabina

110123

Det händer inget särskilt, jag har det ganska bra...

 Oxos sår efter kastraktionen läker fint och han är inte så överdrivet intresserad av att slicka på dem. Tratt får han ha ändå för säkerhets skull. Han accepterar det och har lärt sig att springa både upp och ner i trappan med den. Innan klarade han inte att ta sig upp för tratten tog emot hela tiden. Nu håller han upp huvudet och då fungerar det. Om några dagar ska vi ta stygnen och då slipper han tratten.

Vårt kooiker-agilitylag är nu anmälda till tävlingar i Kristianstad den 16-17 april. Det ska bli grymt roligt! Kom dit och heja på oss om ni kan! Jag håller också på att gå igenom tävlingskalendern för att bestämma vika tävlingar vi ska åka på i år. Det är lite klurigt att planera eftersom vi eventuellt kommer att ha valpar nästan hela sommaren. Jag vill ju till SM och då måste jag tävla järnet men... Ja, Jörgen brukar ju ställa upp och hjälpa till så gott han kan så jag får förlita mig på honom... Jörgen... Jag älskar dig! :D

//Sabina

 

110114

I dag har Oxo blivit kastrerad! Jag är i princip emot kastrering av hundar så jag har gått och funderat på detta väldigt länge och varit i kontakt med veterinärer, hundkunniga människor och pratat med sådana som kasrerat sin hund. Jag tycker att många kastrerar sina hundar för tidigt och de gör det för att bli av med ett beteende utan att ordentligt ta reda på hur kastraktionen påverkar hunden. Det har ju en del biverkningar trots allt. Hormonproduktionen förändras och därmed förändras balansen mellan hormonerna ikroppen och detta kan påverka hunden på olika vis.

Jag hoppas att jag har kvar min gamla Oxo nu när jag valt att kastrera honom men att han ska slippa den stress det innebar för honom varje gång en tik löpte här hemma. Om man har två tikar som löper en till två gånger per år och dessutom tar hem fodertikar när de löper så blir det några gånger och jag tycker att han blivit "värre" med åren. Det är inte så väldigt många dagar för han är rätt säker på när det är "dags" men ändå. Med alla tikar blir det ändå en del. Dessutom har han blivit tokig i alla tikar. Han bara måste fram och kolla om de löper och han har stuckit tre gånger till löptikar som han aldrig stuckit till tidigare!

//Sabina

110112

I måndags hämtade vi hem Quila. Det var då ca två veckor kvar till beräknad valpning. Jag kände på henne och kunde inte se några tydliga tecken på att det fanns valpar därinne så vi beslöt att göra ett ultraljud på henne. I dag gjorde vi ultraljudet och tyvärr visade det sig att jag hade rätt. Det var inga valpar. Det är tråkigt men det är sådant som händer och det är svårt att säga varför tikar "går tomma". Eftersom vi inte gjort något ultraljud tidigt i dräktigheten kan vi inte heller veta om det någonsin funnits några foster. Vi kommer att prova att para henne igen nästa gång hon löper vilket troligtvis blir juni/juli. Nu ska ju Jena och Mishi också löpa i samma veva så vi får se hur det blir med de två.

//Sabina

110109

 

Så var det söndag och dagen innan man börjar jobba igen. Skulle behöva ett par dagar ledigt till så att jag hinner förbereda mig lite mer. :-) Jullovet har ju inte precis spenderats till att arbeta som det förra jullovet. Skönt men nu hade jag ändå önskat att jag gjort lite arbete under lovet. Nåväl. Gjort är gjort och det är bara att bita i det sura äpplet och jobba dubbelt så hårt de här första veckorna. (och så finns det folk som tror att lärare har jullov på riktigt!)

I torsdags åkte vi upp till Floda strax utanför Göteborg, till min lillasyster. Det var bara en kort visit för på fredagen var det agilitytävling hela dagen och efter den åkte vi till en vän i Härryda, också strax utanför Göteborg. Hon föder upp schnauzer och jag lärde känna henne via min storasyster som också föder upp schnauzer. Ett extremt stort tack till Annelie och Erik för gästfriheten och till Annelie för den goda maten på lördagskvällen!!! Förlåt Derek att vi snodde ditt rum och Issa jag hoppas snart du blir av med din förkylning.

På lördagen var det agilitytävling igen och dessutom ställde vi ut damerna och på dag var det bara utställning. Efter en middag på IKEA susade vi raka vägen hem.

Hur gick det då??? Jo, Oxo och jag fick en vägran i första loppet (hopp) pga. att jag styrde honom på fel hinder. Jag upptäckte mitt misstag innan han hann hoppa men det blev ju 5 fel och dessutom tog det tid. Tid som man inte har i sådana här sammanhang. Dessutom tror jag minsann att han hade tankarna på annat håll under hela loppet. När vi startade tittade han inte på mig och jag blev lite förvånad för så har han inte gjort på väldigt länge. Jag körde ju i alla fall i gång honom men när vi kom i mål sprang han inte till "mållådan" för att hämta sin godispåse som han brukar utan han sprang förbi mållådan och fram till det jag tror ockuperat hans tankar, en väldigt söt kooikertik! :D 21 plats blev det.

I det andra loppet (agility), fick vi också 5 fel och lite tidsfel. Jag höll på att springa rakt in i en pelare som stod mitt på banan. Den stod ca 1,5 m från långhoppet och när jag gick banvandringen trodde jag att jag skulle komma förbi på insidan men när jag sprang dök den upp mitt framför näsan på mig. Tyvärr valde jag att gå på fel sida om pelaren så Oxo blev osäker och hoppade snett genom långhoppet. Jag fick ta tillbaka och det var den tiden men vad spelar det för roll när man redan har 5 fel? Här kom vi i alla fall på 20e plats.

I lördagens första lopp nollade vi på hinder men fick 1,07s tidsfel. Det gav en 18e plats. I det andra loppet hade jag bestämt mig för att ösa. Jag hade verkligen ingenting att förlora. Jag planerade till och med in en Jackosväng. :D Det gick också väldigt bra, även Jackosvängen, ända tills Oxo vände och kom ut ur en makaron. Vet inte varför han gjorde det men… I vilket fall som helst kom jag av mig och när han kom ut ur tunneln hade jag placerat mig för långt upp så han sprang bakom ryggen på mig och hoppade fel hinder. Då var det bara en väldigt snäll raksträcka kvar med ett hopphinder, balansen och till slut ett hopphinder. Surt sa räven men…

Utställningen var inget att hurra för men visst hade vi hoppats på att Jena skulle kunna ta ett cert. Mishi anmälde vi för att hon eventuellt skulle ta cert och bli champion men hon blev ju champion i Växsjö så vi fick starta henne i championklass i stället. Hon blev placerad som nummer fyra i championklassen bägge dagarna utan ck men det gör inte så mycket. Jena fick en etta med hp på lördagen och en slät etta i dag. Jag kan inte påstå att jag är speciellt förtvivlad för detta. Det kommer fler chanser och hon har ju inte ens fyllt två än.

Jag får i alla fall Gratulera vinnarna bägge dagarna. Synd att det inte blev någon placering i stora ringen på lördagen. Hon stod väldigt fint och förde sig väl i all uppståndelse. I dag valde vinnaren att inte stanna.

Cesar Milan var och pratade i stora ringen på lördagen och det var inte klokt så mycket folk det drog! Jag och Nadine stod och trängdes med hur många andra som helst för att komma in på läktaren. Jag ångrade mig när jag insåg att det skulle bli sådan trängsel men då var det försent! Det gick inte att komma ut. Till slut fick vi i alla fall plats för när de väl började var det flera som insåg att allt hölls på engelska. Det var inte särskilt speciellt. Det mesta som sades var inget nytt.

I dag hade polisen en intressant uppvisning och kooikerringen var precis bredvid stora ringen så jag kunde följa både den uppvisningen och titta på när kooikrarna ställdes. :D

//Sabina

 

110102

Nyårsafton har passerat och det var lugnt, skönt och underbart trevligt! Tack Madde och Göran för ert sällskap och alla glada skratt!!

Vi har tränat agility också. Härligt! Dock inte så härligt att Jena verkar ha gjort sig illa. Inget som syns direkt men när vi tränade sprang hon inte på som vanligt och hon var ovanligt bitsk mot Madde och Görans hundar när de kom henne för nära. Mishi sprang på som en gasell i torsdags. :D På lördagen krävdes dock lite mer peppning för att få henne att gå. Hon har tyckt om sällskapet och bjudit in lilla BCn Hippie till lek flera gånger. Mishi gillar Hippie! :-)

I dag har vi varit och tittat på Oxos första barnbarn. De är nu ca 5 veckor och så klart helt underbara! Hanen gillar jag skarpt. Han verkade tuff och framåt och den lurviga pälsen... Ett par koppar kaffe hann jag med också innan det bar aav hemmåt igen. 19.00 var det styrelsemöte, årets första. :D

Nu är det soffläge som gäller en liten stund innan det är dags att knoppa. Jag känner mig nöjd!

//Sabina

101225

Dagen efter julafton. Vi har invigt juklappen vi fick av Nadine, en äggkokare,och det är lugnt och skönt i huset. Ute gnistrar solstrålarna på kritvit snö och jag älskar lugnet som följer med all denna härliga snö. Nu väntar en lång promenad med hundarna och sedan fika med Jörgens pappa. Därefter är det dags att städa ut valprummet. Snart kommer det nya små tassar i huset hoppas vi.

Jag pratade med Maria i dag och Quila är mer tillgiven än vanligt och det kan ju vara ett tecken på att hon är dräktig. De är nu 4 och en halv vecka sedan vi parade henne så halva tiden är gången. Den 10 januari hämtar Jörgen henne så att hon hinner bo in sin lya innan det är dags.

Innan dess ska vi så klart fira nyår men det blir en stillsam tillställning här hemma för att skydda hundarna från all uppståndelse med smällarr och raketer. Inte för att oxo och Jena bryr sig särskilt mycket men ändå. Vi får tänka på Mishi med. :-)

//Sabina

101221

Så har man lite jullov då. Jobbade i går och i dag ska jag ta det allmänt lugnt. Sedan måste jag fixa de sista julklapparna. Jag är alltid ute i sista sekunden... och så ska det julstädas för det har jag inte hunnit med.

I januari är det "My Dog" i Göteborg. Då har jag anmält damerna til utställning och Oxo till agilityn. Det ska bli spännande. Oxo har inte tävlat inomhus på ett såddant stort ställe innan. Undrar hur han kommer att reagera... Jag hoppas att han kommer att vara lika fokuserad på mig och hindrena som han brukar vara. Han har ju varit på en del utställningar innan så ljudet är kanske inga problem. Undra vad det är för underlag. Ja, lite nervöst är det som ni säkert förstår men vi ska göra vårt bästa... Mer kan man väl inte göra. :D

Vill passa på att önska god jul och gott nytt år till alla er som läser detta. Hoppas ni får julefrid och att det nya året bringar många spännande och trevliga händelser till era liv.

//Sabina

101129

Oj vad snön drällt ner! Just nu är det lugnt men det har snöat väldigt mycket och igår kväll blåste det rejält. Vi väntade på att strömmen skulle gå men det gjorde den inte.

Vovvarna har funnit ett lugn i den "nya" flocken men så försvann Quila i lördags och då blev Bendji lite orolig. Han står ju inte precis högst i rang hemma men när han hade Quila var han ändå avelshane (Alfa). Damerna hemma låter inte Bendji sniffa på dem ens. Mishi vill i och för sig leka för det är hennes nya hobby . Hon skuttar runt och viftar på svansen som en galning åt allt och alla. Snacka om helomvändning...Bendji är inte mycket för att leka med henne. Bendjis situation lär inte förbättras i kväll för då kommer kungen hem. :D My biggest love! Som jag har längtat!

Ett extremt stort tack till Gunnel som hade Oxo i nästan två veckor och ochså till Marie och Per som tog honom nu i helgen när Gunnel inte kunde. Vad vore man utan familj och vänner!!!???

Det blev fyra(!) parningar mellan Bendji och Quila. Jag hoppas att det blir några valpar nu. :D Om det blir det så har vi räknat ut att de kommer att födas i slutet av januari och är då leveransklara i slutet av mars. Vårvalpar... Det är lockande. :-)

En liten uppföljning på ledarskapsutbildningen jag var på för ett tag sedan. Det var en väldigt bra kurs, som även de två tidigare varit. Det är lyxigt med frukost, lunch och middag och fika däremellan dessutom! Denna gången handlade det om hjärnan och konflikthantering. Något som är väldigt bra att ha i bagaget när man jobbar som lärare eller instruktör.

//Sabina

 

 

101119

Sitter på tåget mot Stockholm. Det ska bli avelsseminarie för hela slanten den här helgen. Eftersom jag missade det förra gången (när det var i Sverige) så är det extra roligt att jag kunde åka den här gången.

Man kan säga att vi åter igen har haft tur. Qila började löpa i veckan och hon ska paras med Bendji som bor i Stockholm till vardags. Vi hade planerat att åka upp och hämta honom när det blev dags men nu är jag uppe i Stockholm ändå så då kan jag ta med honom hem på söndag. Mycket smidigt!

Jag tror väldigt mycket på de här valparna. Både Quila och Bendji har ett underbart temperament. Nu ska vi först få till minst en parning och sedan är det bara att vänta och se. Håll tummarna! :D

//Sabina

 

 

101107

Dagen efter utställningen i Växjö... Söndag.... Dagen innan jobbet börjar igen...

I går var vi i Växjö på utställning. Förra året blev Oxo placerad trea i gruppen men i år fick han inte vara med trots att domare Joo Schepers tycker om Oxo. Jag skulle ställa Mishi, Oxos och Kenyas son, Astor. Jörgen ställde Jena.

Först ut var Astor. Jag var lite nervös för jag har inte träffat Astor på länge. Jag behövde dock inte vara nervös alls. Han var jätteduktig! Han stod fint, sprang fint och hälsade väldigt glatt på domaren. :D Domaren såg ut stt gilla honom så man fick ju upp hoppet lite. 1a med ck och en förstaplacering i gruppen! Till slut blev han 3e bästa hanhund vilket Emma och Jocke kan vara nöjda med.

Så var det Jörgen och Jena. Det var väldigt nervöst trots att det bara var två tikar i klassen. Den andra tiken var väldigt olik Jena så frågan var vilken typ domaren gillade mest. Han gillade Jena mest! 1a med CK och vidare till bästa tikklass.

Mishi går i öppen klass och där är det alltid väldigt många tikar. Mishi hade två cert sedan innan så det är klart att man hoppades på det sista certet som skulle göra henne till champion. Det är väldigt svårt att ställa Mishi. Vi har ju jobbat jättehårt under en lång tid för att Mishi ska tycka att det är roligt. Hon kryper i hop som en räka annars och ser inte alls trevlig ut. Vår träning har gett resultat! Hon sprang fint och kikade på domaren med sin sötaste uppsyn. Hon är ju så förbannat söt när hon sätter den sidan till. :D Att ställa upp henne inför domaren var dock lite svårt som vanligt. När fram är bra flyttar hon en tass bak och så fixar man det, så flyttar hon fram. När hon står bra ska man försöka få henne att se lite mer allert ut men man får vara försiktig för om man pepper för mycket flyttar hon sig. Man får verkligen jobba. Mot slutet, när vi sprang, bad domaren oss att springa längst fram och jag kunde inte tro det riktigt men det var sant; VI VANN ÖPPENKLASSEN! Jag blev så glad att jag var tvungen att ta ett litet glädjeskutt. :-) CK fick vi också. Det var ju dock inte slut fick jag inse. Bästa tikklassen återstod.

I bästa tikklassen fick vi springa flera varv och återigen plockade han fram Mishi! Hur han placerade de andra tikarna hade jag ingen aning om. Jag var så lycklig att Mishi vann! Jena blev "reservplacerad" dvs att hon komma femma i bästa tikklassen.

Som om inte detta var nog, för gud ska veta att jag var nöjd, så plockade domaren ut Mishi till BIR med orden "She's so beautyful!" Underbart så klart men championatet var det vi strävat efter så allt annat var bonus.

Vi stannade faktiskt inte till gruppfinalen. Vi hade bestämt med ett par kompisar att vi skulle ta en fika hos dem och de skulle ha gäster senare så vi fick välja. Eftersom vi träffar dem så sällan valde vi fika med dem före finalen.

Vi är naturligtvis otroligt nöjda med våra resultat. Jag är jätteglad över att Astor har fått ett så underbart hem hos Emma och Jocke och... Jessika... Vi behöver ge lilla räkan lite tid och träning så ska du se att hon kommer att visa sig lika väl som sin mamma. :-)

//Sabina

 

 

101103

Så, lite höstlov är aldrig fel! Tre dagars extra ledigt behövs! Fast ska jag vara ärlig måste jag ändå jobba lite men jag kan göra det hemma.

Både i går och i dag har jag gått långpromenad med vovvarna. I går på "hemmaplan" men i dag åkte vi till Finjasjön och tog oss runt "hundslingan". Den tar ca en timme att ta sig runt. Man kan gå ännu längre och jag hade mina funderníngar på det men jag var tvungen att åka hem.

De ringde från länsstyrelsen och ville ta det där besöket de inte kunnat innan eftersom jag inte var hemma. De kom mitt i maten men det gjorde inte så mycket eftersom det var kall mat. Vi pratades vid och de hälsade på hundarna. Jag fick ett telefonnummer jag kunde ringa om jag undrade något och mycket mer var det inte. En rapport ska skrivas och jag antar att jag kommer att få ta del av den.

//Sabina

101031

I helgen var vi i Holland på den årliga rasspecialen. Som vanligt var det mycket intressant att se olika typer av kooikrar. I år skulle det tydligen vara ganska stort men det fanns undantag. Hanen som vann alltihon såg väl bra ut men var väldigt stor och det jag såg utanför ringen var inget uppträdande från en gentleman precis...

Bäst placerad av våra vovvar var Jena. Hon blev tvåa i sin klass med ett EX (excellent). Både Oxo och Mishi fick ZG, vilket är bra men inte vidare till final. Här plockar domaren bara ut fyra hundar till final klart slut...

På söndagen var det avelskonferens och Dr P Mandingers höll ett mycket intressant föredrag om neurologiska sjukdomar hos kooiker och det var diskussioner ang. kooikerns framtid. Mycket intressant! Vi var väl ganska överens om att vi måste vara försiktiga med inavel (linjeavel) och att vi måste börja använda fler hundar i avel. Det perfekta scenariot är att vi använder varje avelsdjur endast en enda gång! Självklart är det så om vi tittar ur ett genetiskt perspektiv men i verkligheten är det genomförbart??? Det tål att tänkas på...

//Sabina

101024

Helgen har paserat med bowling och långpromenader. Nu väntar fyra dagars arbete och sedan drar vi med vovvarna till Holland för den årligt clubshowen. Vi har anmält alla tre hundarna och i år kommer Jenas uppfödare också. Det ska bli roligt att träffa dem och visa upp vår galna älskling. :D Hoppas de har med sig sin son så att man får träffa honom också.

//Sabina

101015

Denna helgen blir lugn. Vi har inget planerat. På klubben är det 4-klubbstävlung på söndag men vi har inte anmält. Har vi inget bättre för oss kanske vi åker dit och tittar lite. Svårt att hålla sig från agilityn. :D

I går fick jag ett samtal som gjorde mig smått chockad. Det var från länsstyrelsen. De var på väg hem till oss för att göra ett besök eftersom de fått en anmälan om att vi hade 7-8 hundar som gick ensamma hemma hela dagarna när vi jobbade. Rasen skulle vara koi-koi eller något. Antingen är det någon som skojar med oss eller så är det någon som tror att det ställer till problem för oss. Jag har mina misstankar om vem denna anmälare är. Jag tycker att det är jättebra att anmälningar tas på allvar för det finns verkligen djur som far illa och jag tycker att den som anmält oss borde skämmas för att personen i fråga slösar på resurser som kunde använts till att verkligen hjälpa de djur som inte mår bra.

De som känner oss vet att vi tar hand om våra hundar, tränar med dem och ger dem både mental och fysisk stimulans. Vi har svärfar till att rasta hundarna mitt på dagen och de har varandra den tid vi inte är hemma. Alla mina valpköpare bör kunna intyga hur vi tjatar om att man inte ska lämna hundarna ensamma för länge och framförallt inte för tidigt. Våra hundar är trygga och de mår bra. Om så inte var fallet skulle vi inte kunna ställa ut, träna och tävla med dem som vi gör.

//Sabina

 

101009

Med risk för gliringar mm så säger jag nu att jag tar tillbaka det där jag skrev sist om att det alltid är mitt fel. I dag var det Oxos fel!!!!!

Två hinder och en konstig slalomingång med sistahindret endast en och en halv meter i från. Knasig start alltså men det gick vägen och ut ur slalomet... Jag gör ett blindbyte och slurp(!) så sitter Oxo i tunneln bakom ryggen på mig! Han var verkligen tvungen att vända åt ett annat håll för att komma bak ryggen på mig och jag springer där med min utsträckta hand och undrar var fan hunden tog vägen. Jag struntar i vad ni säger. Han skulle ha varit på andra sidan! Jaja... skit samma... han hade kul i alla fall... :~}

Mishi sprang på i sitt första lopp som var agility men när hon springer på så glömmer hon allt annat. Hon sprang först förbi ett hopphinder och sedan slalomet men... skit samma... hon hade kul i alla fall! I hoploppet tyckte hon nog att det räckte för dagen. Hon tvärnitade framför ett hinder och verkligen vägrade hoppa. Det var en tvättäkta vägran! Sedan gick det... fast långsamt.

Jenas första lopp i agilityn gick vingligt men felfritt. Tiden var väl inte den bästa men skit samma... Hon hade kul i alla fall och en pinne blev det faktiskt. Femte plats och den sista nollan. I hopploppet gick det ännu vingligare och hon vinglade i mål med 10 fel på hinder och lite tidsfel och om jag ska vara ärlig vet jag inte hur kul hon egentligen hade men köttbullarna var i alla fall goda!

Jag är så trött nu. Man blir helt utmattad av att stiga upp 05.30 en lördagsmorgon, åka på agilitytävling och komma hem vid sextiden på kvällen men jag hade kul i alla fall!

//Sabina

101001

Oj oj oj! VM-guld för det svenska laget i agility! Två av vovvarna är från vår klubb. Det är faktiskt något att skryta med! :-) Ett STORT GRATTIS till guldmedaljörerna!

Såg också att Jari och Frodo låg på tredjeplats (Frodo kooikerhondje). Tror det är ett lopp kvar... I så fall ska jag hålla tummarna!

Själv är jag ganska långt från VM både fysiskt och mentalt. Vi var i Kristianstad och tävlade i dag och även om vi inte vann så gick det ganska bra tycker jag. Sakta men säkert utvecklas vi i rätt riktning men som sagt... Långt från VM.

I dag var Oxo taggad igen. Han har varit lite låg och jag tror det beror på löptikar på klubben. Han var fokuserad och lyssnde som en gud. Så då var det alltså mitt fel att vi inte vann och ... tja det är det väl alltid...

I första hopploppet rev han ett hinder därför att jag förberedde honom för dåligt på svängen som komma skulle. Det gjorde jag därför att jag för en hundradels sekund inte mindes om vi skulle rakt fram eller direkt höger. Jag bromsade upp så lite att man säkert inte ens såg det om man tittade på loppet men Oxo är så känslig så han bromsade också och när jag svängde så var han för nära hindret, svängde och rev.

I agilityloppet rev han långhoppet. Efter långhoppet skulle han 180 grader tillbaka och på ett hinder som stod bredvid men jag saktade av för tidigt så han rev. Jag skulle följt med honom längre upp. Det var dock något med långhoppen för på framhoppningen tvärstannade han framför långhoppet flera gånger.

Sista loppet kändes inte alls bra. Vi hade fått vänta på två klasser innan det äntligen blev dags för oss och det var kallt! När de sedan äntligen kom igång så bröt de pga något tjafs om långhoppet. Så kom de i gång igen och jag började tagga upp Oxo. Då skulle de ha paus mitt i och tjafs igen. Jag tappade koncentrationen och allt kändes fel när vi väl kom in på banan. Det började bra men jag missade ett byte jag hade planerat och fick lite panik. Detta gjorde att jag kom fel och gjorde ytterligare en miss. Jag hade planerat att göra ett framförbyte vid det tredje sista hindret först när jag gick banan men ångrade mig för jag insåg att ett bakombyte skulle bli bättre. Nu när det blev så streesig och fel gjorde jag som jag tänkt från början och det blev ju inte bra så klart!

Trots detta var vi felfria på hinder men mina misstag kostade tid och vi fick 1,36s tidsfel!

Gullehunden skötte sig utmärkt och jag är så nöjd med honom. Jag måste skärpa mig. :D

//Sabina

100926

Söndag och jag har gjort ett tappert försök att ta tag i gardinbyte och fönsterputsning samt den där finstädningen man aldrig hinner med. Det har gått sådär. :D

Igår träffade jag min fodertik, Malva. Hon är ett riktigt energiknippe och det ska bli otroligt spännande att se henne ute på agilitybanorna om ett år eller så. Jag tävlade med alla tre hundarna i Nybro och det gick inte alls bra om man tittar på resultaten. Jag diskade alla loppen... Men men. Vi hade kul och det är ju det som är huvudsaken eller. :D

Om bara ett par månader är det dags att para tik och jag börjar redan bli spänd över vad det månne bli. Jag ska ju para min Quila med Bendji. Jag tror att det kommer att bli ett helt underbart temperament på de valparna för både Quila och Bendji är ju extremt trevliga.

//Sabina

100912

Oj vad vi var nära SM-pinne i Sofiero igår! 1,96 sekunder ifrån! Vi gjorde ett nollat agilitylopp men fick 1,96s tidsfel. Hopploppet diskade vi oss i men det var ett bra loppp med fart och allt annat satt. Diskningen var så snygg att många inte ens såg att vi diskade oss. :D Pinnarna sitter inte så långt in...

I dag var det utställning och Jena blev 4 bästa tik medan Mishi åkte ut i bästa tikklassen och fick nöja sig med en etta och ett ck samt en andraplacering i sin klass. Domaren sa att hon hade valt Mishi om hon hade varit mer allert. Hon sa faktiskt saqmma sak om Jena, att hon skulle vara mer allert alltså. Då skulle hon komma och titta när vi kör agility!

//Sabina

100903

Fredag igen och tävling hela helgen för mig och Oxo. I morgon blir det i Lund och på söndag i Höör. Vi får väl se hur det går. Det är väldigt många anmälda. Över 70 st! Håll alla tummar för oss gott folk! :-)

//Sabina

100829

Jag, Jena och Mishi åkte upp till Borås i fredags. Jag hade anmält alla tre hundarna till tävling på Borås bk men Oxo blev ju uppflyttad och syrrans tik löper så Oxo fick stanna hemma. Vi kvartade nämligen hos syrran.

Tävlingen började med hoppklass och först ut var Mishi. Jag fick placera om dem lite eftersom vi fått startnummer 7 och 8. Mishi hade ganska bra fart men missade ett hinder på slutet. Efter en lång rak tunnel stod ett hinder lite förskjutet och jag sprang bara så hon sprang förbi. Mishi drar ju inte på hindrena så som Oxo gör så det var en planeringsmiss från min sida. Synd på ett annars bra lopp. Jenas lopp var också bra men 19 månader gammal så har hon inte alltid full koll på alla ben. :D Hon snubblade över långhoppet och fick då fem fel. Annars gick det bra. Hon är ju otroligt duktig och väldigt positiv att jobba med!

Sedan var det dags för agilityloppet. Nu var Jena först ut. I stort sett gick det bra. Efter en tunnel gjorde hon en lite utsvävning som kostade lite tid men vi slapp fel i alla fall och det var ingen fara med tiden för övrigt i loppet gick snabbt. Det gick till och med så snabbt så vi vann och Jena fick sin första pinne. :D Mishi ville inte alls i det här loppet så hon segade sig runt. Hon gjorde allt felfritt men fick 4,7s tidsfel. Det räckte ändå till en tredjeplats så hade hon bara sprungit på lite hade även hon fått en pinne.

Vädret måste jag kommentera! Det var sol, regn, sol, regn osv hela dagen. Det var otroliga väderomslag med åska och hagel och rena rama sommarvärmen. Allt var blött, blött, blött när jag komm hem till syrran på kvällen.

//Sabina

100824

Helgen är över och veckan är i full gång igen. Det är svårt att hinna med allt.

Utställningen i helgen gick bra. Det var många hundar anmälda och det blev en del spring för att se till att saker och ting fungerade. Jag var ju inte själv som tur var. Tack till alla som hjälpte till och gjorde dagen så lyckad.

Resultatmässigt var det väl ingen höjdare för oss precis. Domaren gillade små "klena" hundar och det är ju inte våra precis. Förutom Bendji då förståss som faktiskt vann sin klass och sedan blev tredje bästa hane. Oxo blev reservplacerad utan ck först men pga en diskning så blev han fyra, dock utan ck fortfarande. Det gjorde inte så mycket. Som jag sa innan vi gick in i ringen så är Oxo den vackraste och den bästa hunden som finns. Det spelar ingen roll om han vinner eller inte. Dessutom har han ju vunnit tillräckligt för mig att vara stolt över.

Mishi fick också en reservplacering utan ck, Jena fick en etta utan placering och tyvärr fick Quila en tvåas. Det framgick dock tydligt i kritiken att det berodde på att hon var för tjock. Nu blir det till att banta damen. :D Hon ska ju paras i höst och då får hon inte vara för tjock.

Ett stort grattis till BIR och BIM som jag inte har namnen på just nu. Grattis också till Birgitta med NIco som blev BIR-veteran.

På söndagen hade vi KM i agility och det var 11 ekipage anmälda. Otroligt roligt! Grattis till Ingrid som vann med lilla Tilla. Det gjorde ni bra! Man får väl gratulera tvåan också eftersom det var en vovve härifrån kenneln. Grattis till Peter med Baily. PÅ tredje plats kom jag och Oxo, på fjärde plats kom Nadine med Mishi och på femte plats kom Isa med Roxy. Kul att fyra av de placerade hundarna hade något med oss att göra. :D Baily är uppfödd här, Mishi och Oxo är våra hundar och Roxy är Oxos dotter. Nadine gjorde fina lpp med Mishi. Det var roligt tt se att sommarens träning gett något.

Nu väntar agilitytävlingar varenda helg till mitten av oktober och i slutet av oktober är det clubshow i Holland. I november planerar jag att kastrera Oxo. Vi får väl se...

//Sabina

 

100818

Oj, oj, oj! Nu är hösten igång! Jag har anmält till farligt många tävlingar och agendan är minst sagt späckaed. Vi har haft så mycket att göa att jag inte hunnit uppdatera vårt kalendarie. Det ser väl ut som att vi inte har något alls för oss . Det vill jag garantera är längre från sanningen än man kan komma. :-)

Jag har börjat jobba med allt vad det innebär och i dag börjar barnen skolan så det är hämtning och lämning, hämtning igen osv. Nytt jobb har jag också vilket gör att det är extra mycket nu i början. Man blir väldigt trött av alla nya intryck. Dessutom är jag tillbaka i grundskolan och det är skillnad mot gymnasiet.

Till helgen är en av årets trevligaste händelser. Det är kooikerklubbens clubshow. I år är vi i Degeberga och jag är ansvarig tillsammans med några andra så även på den fronten är det mycket. På lördagen är det utställning med rekordmånga anmälda hundar och på söndagen är det KM i agility. Jag återkommer självklart med rapporter och resultat för er som inte kan komma.

//Sasbina

 

 

100807

I dag har vi tävlat, jag och Oxo. Vi anmälde oss i sista sekunden till en klass-3 tävling i Rönne HU. Det var debut i agilityklass-3 så jag var jättenervös. Det är jag i och för sig för det mesta när jag tävlar men på sistone har jag känt mig lugnare och det har gått bättre också.

Jag var nervös i onödan kan man säga. Jag hade som mål att vi skulle ta oss runt och inte diska oss och det klarade vi! Tyvärr rev han ett hinder. Det var halt och en snäv sväng fick honom att tappa fotfästet lite och då hann han inte få balans till hoppet. Synd men...

I hopploppet nollade vi faktiskt på hinder men fick tidsfel! Vi sprang på 36.73 vilket jag tycker är ganska snabbt men domaren satte referenstiden till 30! Det var bara två ekipage som lyckades ta sig genom banan inom referenstiden! Jag var rätt nöjd men det är klart att det kunde gått snabbare. Slalomet var långsammare än på länge och jag tror det beror på att jag var så nervös och plötsligt blev rädd att han skulle gå ur om jag pressade för mycket. Nu vet jag att jag hade kunnat pressa ganska mycket mer. Vi får ta det nästa gång. Vi är anmälda till tre klass3-tävlingar just nu men det blir fler hoppas jag.

//Sabina

 

 

100727

Ett hopplopp i klass 3 i lördags och det gick inte så bra. Fortfarande trötta. Men det gör inget. Vi fick vila i ett par dagar till i dag, fast vi var faktiskt ute och sprang i söndags. Jag kände att jag behövde springa lite mer än man springer i ett agilitylopp så det blev 5km för mig och 2,5 km för hundarna. Tog först Jena och sedan Oxo och Mishi.

Nog svamlat. I dag har vi ju tävlat! Dubbel agilityklass 2 i Dala-Floda. Första barnan var lite klurig och det var bara vi som nollade så vi vann och vi var inom referenstifden så vi fick vår pinne! Andra banan var inte så svår. Jag avvaktade med att köra Oxo till sist för jag ville inte "sno" en pinne från någon. När det var vår tur var det bara en som nollat och som var inom reftiden så vi körde och det blev ännu ett felfritt lopp med bra tid så vi kom tvåa och fick i princip en pinne till men den behövde vi ju inte!

Utanför planen gratulerade jag honom som vunnit då jag kom 2a. Bredvid honom stod en man. Ja, sa han, nu är ju han här uppe i klass 3 så nu slipper ni honom! Nej, sa jag, det gör vi inte för vi är också uppe i klass 3 nu! Mannen såg aningen förvånad ut. Vet inte varför. Vi hade kört två riktigt bra lopp faktiskt men han hade kanske inte tittat på oss. :D

Nu måste jag in och boka om alla klass2-lopp jag anmält till men det är bara ett nöje! :D

//Sabina

100723

I går blev det inget bloggande. Lite besviken och väldigt trött. Som ni förstår fick vi tävla i ag2 i dag också och det gick inte heller. Ingen pinne och ingen uppflyttning! Attans besvikelse och jag förstår inte ens vad som gick fel. Han gick ur slalomet!!! Det har han inte gjort på väldigt länge. Min enda teori är att jag skulle trycka ut honom lite för att han skulle få en bättre sväng och då kanske jag tryckte lite för tidigt men... CRAP!

Hopploppen i klass 3 var nog för mycket för oss båda. I dag var jag så trött att benen skakade och dessutom var jag pissnödig. :D Skulle göra ett bakombyte vid slalomet och det fungerade inte alls. Jag vet att han kan det så jag kan bara anta att det beror på att han var trött. Vad vet jag? Man skulle filma alla lopp! Ska skaffa en videokamera!

Nu ska vi i alla fall lägga oss i husvagnen och titta färdigt på filmen jag somnade i från i går kväll.

//Sabina

100721

I dag har det varit vilodag. Slapp sovmorgon och sedan en studn vid en badsjö. Tyvärr fick inte hundarna bada där så vi blev inte kvar så länge.

På kvällen åkte vi till Fagersta och gick på bio. Vi såg Shrek. Den var lite för svår för Nea men... I morgon är det tävling igen och premiär i klass 3!

//Sabina

 

 

100720

Dagens rapport: Mishi och jag tog oss runt, just det, med noll hinderfel och, just det, tidsfel! Vi fick faktiskt en åttondeplacering i hopploppet och fick en rosett och en bok. Alltid något. :D Det var den bästa placeringen för dagen tyvärr. I agilityloppet kom vi på sextonde plats. Ja men Oxos lopp då, tänker du nu eller? Ja, vi diskade oss efter andra hindret! Det starten var inte all leka med. Kolla bilden!

Oxo for på Aet efter hinder 2 och disken var ett faktum. Sedan gick inget som det skulle. Detta var ju inte enda klurigheten på den här banan heller. På ett ställe låg en tunnel bara en meter från slalomet och innan dess en kort tunnel. Tricky!

Nåväl det kanske är bra att träna lite svåra banor för vi ska ju tävla i hoppklass 3 på torsdag. I morgon blir det vila för oss alla. Det behövs!

//Sabina

 

 

100719

I dag åt vi frukost. Det behövs mat när man springer runt en hel dag på tävling. Två lopp med Mishi och två med Oxo precis som i går och precis som i går tog jag och Mishi oss runt felfritt på hinder men med tidsfel. Jag kommer faktiskt inte ihåg placeringarna men det hade varit kul om hon kunde springa på lite mer i morgon. I morgon är hennes sista tävlingsdag.

Oxos två lopp gick väldigt bra! Det första, agilityloppet, vann vi! I hopploppet kom vi trea. Detta innebär att vi tog pinne i bägge loppen och att vi blev uppflyttade i klass tre i hopp. I morgon blir det alltså bara ett lopp med Oxo men å andra sidan kan jag efteranmäla till lördagens klass-3-lopp, och det ska jag göra. :D

Klass 2-banorna var väldigt kluriga på sina ställen i dag men otroligt roliga att springa. Banorna i går var också roliga. Klass 1-banorna i dag var lite för "lätta" med massor av tunnlar som de flesta hundar älskar men inte Mishi.

Allt har varit väldigt väl skött runt hela tävlingen och det har rullat på väldigt bra. Alla medium går på en bana, Large på en och small på en och det är väldigt bra. Då slipper man springa runt till olika banor och hålla koll och tältet kan stå där det står under hela veckan.

//Sabina

100718

Jaha, teknikens under gör att man sitter här i Dalarna, i en husvagn, utanför ett litet torp, som saknar både toalett och rinnande vatten och bloggar. El har vi dock och det är ju tur fast det hade ju gått att blogga i alla fall för datorn var fulladdad när vi åkte hemifrån. :D

Vi åket hemfrån mycket senare på lördagseftermiddagen än vi hade tänkt. Precis som det brukar vara när vi ska någonstans. Jörgen jobbade så vi fick så snällt vänta tills han kom hem och sedan, när han väl kom hem hade vi ändå massor kvara tt packa och vi måste äta och... Ja på den vägen är det.

Så kom vi till ett ställe här i Dalarna som heter Söderbärke. Vi fick låna en plätt utanför det här pittoreska torpet och det duger alldeles utmärkt. Här är så vackert. Jag återkommer med bilder. Man undrar dock varför de inte skött det bättre. Vi ankom typ kvart över ett i natt och innan vi kom i säng kan ni ju gissa vad klockan var. Det fanns ock inget att be för när klockan ringde vid kvart över sex. Bara att packa sig upp och i väg till tävlingsplatsen. Ni har väl inte missat att vi är här för att tävla agility?

Strålande väder och Oxo var pigg som en mört. Det är inte annat än att man hoppas på pinne så klart. Men först skulle jag starta Mishi. Mitt mål med henne vasr att ta mig runt.

Bäst som vi sitter där i vårt utställningstält och kuckiluar kommer Yvonne Mattsson med co. Förlåt Pia, Lena och Ting för att ni blir kallade co men... Jag blev minst sagt förvånad men ändå glatt överaskad. Det är alltid trevligt att träffa det gänget!

Så... Resultaten då? Jodå, jag ska inte klaga. Jag tog mig runt med Mishi. I hoppklassen fick vi fem fel i slalomet, Mishis ackilles, och 7,12s tidsfel vilket ledde till en 16e plats bland 65 startande. Det var väl inte fy skam kan jag tycka. I agilityklassen gick det bättre. Vi nollade men tyvärr blev det lite tidsfeläven här. Hon är så långsam i slalomet och hon tar ut svängarna alldeles för mycket. Men som sagt jag ska inte klaga. Vi kom på en 12e plats bland alla dessa startande.

Efter agilityklassen med Mishi var det Oxos tur. Vi tog oss också runt med noll fel men jag tyckte det gick långsamt. Det var ju inte lika många startande i klass 2 så jag var osäker på om det skulle räcka. Jag visste att det inte gått så långsamt att vi fått tidsfel men det var bara fem som skulle få pinne. Med spänd förväntan inväntade jag prisutdelningen. Vi kom fyra och så hade vi fått vår första agilitypinne. Han har ju två i hopp sedan innan. I hoppklassen körde jag järnet och var väldigt slarvig. Jag ville inte bli uppflyttad i trean riktigt än. :D    I morgon så...

//Sabina

100711

Så sitter man under blå himmel (nästan blå i alla fall) och skriver. Är på husvagnssemester med barnen i Varberg. Jörgen är hemma och jobbar. Var och tittade en sväng på utställningen i Tvååker i går. Den domaren var lååångsam och hade väldigt konstig smak. Endast en hane fick ck och det var ju inget fel på honom naturligtvis men. Bland tikarna var det desstå fler som fick ck men kanske inte dem jag skulle ha gissat. Jag hoppas ingen tar illa upp men det var en del låånga tikar (eller lågställda).

Jag vill gratulera Isa till Roxys championat. Det tog sin tid men till slut så! JÄTTEGRATTIS!!!!!

Grattis också till Irene till Vannas BIM och Monika till Rockys BIR. Fredagens resultat har jag inte eftersom jag inte var där då. (Förutom Isa och Roxys då.)

Nu ska jag ta en promenad med vovvarna och sedan ska vi fixa lite kvällsmat. Ha det gott allihop så länge!

//Sabina

100626

Dagen efter midsommar och lite trött efter de sista dagarnas strapatser.

Vi skulle ha åkt på onsdag morgon till Give i Danmark för att checka in på en camping där men ett bortglömt läkarbesök gjorde att vi inte kom i väg förrän framåt fyratiden. På vägen ner upptäckte jag att Oxo skulle ha sin rabiesvaccination som i dag och det var ju dumt så vi fick inom och vaccinera på djursjukhuset i Malmö. Det kostade lite extra men...

Vi kom inte till campingen förrän 00.40 och innan vi bäddat ordning i husvagnen och kommit i säng kan  ni ju gissa vad klockan var. Kl 06.00 ringde klockan och det var dags att gå upp. Kl 08.00 hade vi planerat att åka till Herning där världsutställningen skulle vara. Vi blev lite sena men ingen ko på isen. Utställningen började inte förrän 09.30 och vi tog för givet att det skulle böra 09.00. Det brukar de ju göra.

Det var 65 kooikrar anmälda men det var några som inte kom. Det var trevligt, som vanligt, att träffa alla vänner och bekanta. Torben och Vibeke bland andra. Vi träffade också Ida som skulle ha köpt en valp ur Mishis kull men som hade turen att få köpa en valp efter Oxo i från en kull som föddes i Danmark, närmare hennes hem, och tidigare. En väldigt trevlig tjej. Tyvärr hade hon inte vovven med sig. Det är så roligt att träffa Oxos avkommor och se hur de ser ut. En del liknar honom väldigt mycket medan andra är väldigt olika honom.

Tyvärr var inte resultaten vad vi hade önskat. Både Oxo och Jena fick i och för sig excelent vilket är så bra det kan bli men sedan blev bägge placerade som 2a i sina respektive grupper. Endast 1an går vidare till bästa hanhund- resp. tikklass. Jag pratade med domaren efteråt och han sa atty han hade tyckt att det var jättesvårt att döma. Oxo och den hanen som vann var båda mycket värdiga världsvinnare och de var "outstanding" till skillnad från de andra hanarna. Så att det skulle bli Oxo eller han som skulle vinna var självklart. Varför vann inte Oxo då? Jo, den andrahunden visade mer av en show i dag eftersom den hade mer päls! Oxo som visar sig så bra alltid! En sak som jag reagerade kraftigt på var att domaren sa: "If an kooikerexpert were judging, your dog would proberly win. I will go home and think for days if I made the right decision." Han verkade nästan som att han ångrat sig.

Ja, ja... Man kan inte vinna alltid men det var rätt kul när jag sa att Oxo har ju vunit en del. Då svarade domaren att det här var ju ändå en världsutställning. Då kunde jag inte låta bli att påpeka att Oxo blev grupp4a på världsutställningen i Stockholm. Undrar om han började tvivla än mer på sitt beslut då. :D

Jag har världens vackraste Oxo! Så det så. :D

Jag måste ändå gratulera Riita med Cavalriina's Ronja Ragazzi 'Ronja' som blev BIR och världsvinnare 2010 samt Minna med Black Amiikos Delifinus Dis 'Rasmus' som blev BIM och också världsvinnare 2010. Grattis också till juniorvvärldsvinnarnna.

//Sabina

100620

Söndag lata söndag... I går var jag med till Jönköing för att titta på utställning. Ja, det stämmer, jag tittade bara. Jag hade inte anmält och det var annorlunda att bara titta och dessutom inte ens ha med sig någon hund. Inte heller make eller barn var med. :-)

18 kooikrar var anmälda. Först ut i ringen var Mishis dotter, Ayarips Mooi Lykka Van MITA "Lycka". Hon var enda valpen och hon blev BIR-valp. Hon såg väldigt fin ut och hade en underbar kontakt med matte men, Irene, jag tycker nog inte att Lycka är det ENDA jag lyckats med... Det var besökare från Finland med och det blev en finsk hane som blev bästa hane och sedan BIR. (Black Amiikos Delfinus Dis tror jag att han hette) Deras andra hane blev placerad som nummer 5 eller 6 men fick ändå certet eftersom alla de andra hanarna var championhanar. :-) Grattis till BIRet!!!

Som vanligt var det många tikar och vi belv mycket glada när domaren, Tamas Jakkel, plockade ut Oxos dotter Roxy som vinnare i sin klass och sedan bästa tik. Hon blev alltså BIM och fick sitt andra cert. Ett extra stort grattis till Isa!!! Hoppas nu bara tt Roxy får sitt tredje cert i dag eller på måndag. Jag håller tummarna så de blir blå. :D

På onsdag drar vi till Danmark. Vi har nu bokat campingplats på en camping så att vi vet var vi ska sova. Det känns tryggt. :-)

//Sabina

100615

Så var det tisdag och det närmar sig semester med stormsteg. Till helgen åker jag troligtvis med Eva Torffvit till Jönköping för att titta på utställning. Jag ska inte ställa ut själv för vi missade att anmäla men det kan vara trevligt att för en gångs skull bara titta och kunna koncentrera sig på de andra hundarna. När jag själv ställer kan jag inte göra det. Jag är alltför uppslukad av mina egna hundar då.

Om en vecka och en dag åker vi till Danmark på världsutställningen. Vi har fått papper på Jenas rabies nu och hon uppfyller villkoret för att få följa med! Så vi ska ställa Oxo och Jena. Det ska bli jätteroligt för det är över 60 kooikrar anmälda! Jag hoppas så klart på ett BIR för Oxo och kanske en placering i gruppen som vid världsutställningen här i Sverige men jag tycker att det är så roligt att se så många kooikrar och gå runt och prata med alla kooikermänniskor att det faktiskt inte gör något om vi inte vinner. (men utan ck vill vi ju inte bli förståss) :D

//Sabina

100607

Oj oj oj vad tiden går!!! Vi har hunnit med att ha kennelträff. Mer om den kan du läsa här. Det var väldigt trevligt och jag vill än en gång passa på att tacka alla de som kom och gjorde dagen så fartfylld och trevlig!

Vi har hunnit med att sprina Göteborgsvarvet och tro det eller ej men jag har redan anmält mig till nästa år. :-) Galen? Ja jag vet! Jag tog mig i alla fall runt till skillnad från ganska många andra som stupade bara någon kilometer från mål( eller tidigare.) 2.25 något blev tiden.

I helgen var vi i Norge för att ställa ut i Drammen och tävla agility. Självklart passade vi på att hälsa på våra valpköpare som bor inte långt från Drammen. Vi kom inte dit förrän halvett på fredagsnatt så vi stupade i säng nästan direkt.

Det var 12 kooikrar anmälda och jag var väldigt pessimistisk. De flesta var Svenskar! Jag hade nu inte behövt vara så pessimistisk för det gick väldigt bra! Alla vovvarna fick ettor med CK. Jena blev 2a bästa tik och Mishi blev 3e bästa tik. Jag passar på att gratulera Lotta till cert och BIM till Tetra! BIR gick till Bendji! Därmed fick han certet och är nu Norsk champion också. Eller... Vi ska ju skicka in papprena först. Jag tror även att vi kan söka om internationell champion men vi måste kolla det. Vi vet nämligen inte säkert om Oxo redan var intUch när han slog Bendji i Danmark. OM han var det tillfaller ju cacibet Bendji och då har vi så det räcker. Vi får återkomma med detta. :-)

Söndagen hägrade med agility för Oxos del. De andra fick ju visa upp sig på lördagen så nu var det hans tur. Det var ett otroligt konstigt upplägg med bara en bana men alla klasser. Det tog tid vill jag lova. Först var det agility och vi nollade loppet. Jag tyckte det gick lite långsamt men det var ju så varmt. Jag trodde nog inte att jag skulle ha en chans pga att det inte gick så fort men se... Det räckte och vi vann!!! I hoppklassen nollade vi också och han sprang faktiskt på bätte men vi blev slagna av en annan kooiker och en annan vovve (som jag inte vet vad det var för en) så vi kom 3a med andra ord. Det var helt ok tycker jag.

Det var roligt på agilitytävlingen för det var 9 kooikrar med! Tre i klass 1, fem i klass 2 och en i klass 3. Jättekul! I det loppet som vann var det en kooiker på tredjeplats!

Nu ska jag gå och sova. Måste upp och jobba i morgon. Man ska väl vara glad att man har ett jobb antar jag...

Kram på er alla!

//Sabina

 

 

100517

Dagarna går och det börjar närma sig den andra kennelträffen här på Ayarips. Planeringen är i full gång och det ska bli så roligt att få träffa alla de som kommer. Det hade så klart varit roligt om alla kunde komma men det kan man ju inte räkna med.

För två veckor sedan var jag och Nadine och tävlade agility i Lund. Det har varit så mycket hela tiden att jag inte hunnit in och skriva om det. Nadine konfirmerades på söndagen och hela veckan var bara jobb, jobb. Sedan åkte vi till Borlänge i fredags för att gå på bröllop. Nadine var hemma och passade hundarna och huset. Tack älskade gummigumman!!! Du är så duktig!

I alla fall var det inga direkta lopp att skryta med. Jag vet inte vad som händer med Oxo när det är tävling. Ibland går det som bara den och ibland tappar han helt. Jag trodde faktiskt det skulle gå riktigt bra för träningen på torsdagen var såå härlig och allt klaffade. En av mina kursare sa till och med att hon tyckte Oxo var så säker i slalomet. Nu gick han ur slalomet två gånger så till slut fick jag gå bredvid honom hela vägen. Vi upptäckte sedan att pinnarna stod huller om buller och just där Oxo gått ut lutade en pinne ganska mycket utåt. Kanske var det därför han gick ut för som sagt; Det senaste har han varit väldigt säker i slalomet. Jaja, det är djur vi har att göra med, inte maskiner. :-) 15 fel och en massa tidsfel lyckades vi samla på oss i