Hej!

   Det är jag som är Jörgen och det här är min blogg. Här skriver jag när tillfälle ges och andan faller på.

 

12-11-29

Nu har det gått några dagar sedan valparna föddes. När vi gick upp i fredags morse (23/11) hade temperaturen gått ned till 36,8. Ett par timmar senare, innan jag skulle åka och lämna Nea till skolan, hade tempen gått upp till 37,1. Jag åkte en snabb vinda till jobbet och var hemma igen till lunch, ifall hon skulle sätta igång. Dagen gick och halva natten. Klockan 3.13 väckte Jena mig för då kände hon väl att det var dags. 05.55 kom så hennes första lilla bebis. Det gick hur bra som helst. Sabina skulle egentligen ha åkt till Vårgårda på fredagen för tävling lör-sön men bestämde sig för att stannat hemma tills valparna var födda. I och med att allt fungerade så bra, så åkte Sabina kl 8, för då hann hon ändå tävla två lopp. Sista vaplen föddes kl 8.44. Det blev 6 tikar och 1 hane. Tyvärr var det en tik som fick ett kort jordeliv. Hon lämnde in i måndags. De andra sex är det fullt ös på.

  

Strax innan det är dags                                  Fullt upp med att ha koll på dom              Sover gott efter ett skrovmål

12-11-22

Jena är jättetjock! Hon pustar, flåsar och rör sig som en ringvält :-) Hennes reflexväst når inte runt magen längre, ha ha. Hon har en normal temperatur på 37,7. När den börjar gå ner, då kan man säga att förlossningsproceduren har satt igång. Vi väntar med spänning!

  

Oj det är jobbigt och tung att vara gravid. De små, de sparkat och lever loppan där inne. Obelixi i bakgrunden, undrar vad det är för fel på henne. De som brukar leka och busa men nu är hon bara tråkig, tycker han.

12-11-21

I helgen var vi i Holland på rasspecialen. Vi hade med oss Obelix och Cookie. De är inte så gamla, 14 resp 18 månader men de skötte sig jättebra. Det blev dock inte finalplats men det hade jag/vi väl inte räknat med. 

12-10-25

Idag har vi varit och tagit ultraljud på Jena och där var BEBISAR :-)  Svårt att se hur många där var men de sa att vi ska räkna med minst 5-7 st.  Superkul!  Valp beräknas föda helgen v47 / början v48. Jag kommer hålla min sida uppdaterad så ni kan följ utvecklingen här. Jag kommer även lägga upp lite fler bilder under resans gång men jag börjar med några porträtt bilder.

                                             

Sep -12                                                      Juli -12                                                                     Okt -09

12-05-03

Deppigt värre :-(      Inga bebisar i Jenas mage.

Det possitiva, vi kan tävla i sommar och jag släpper vara själv hemma och passa valpar :-)

12-02-29

Jena har börjat löpa idag, PÅ SKOTTDAGEN!!!! Detta blir kanske något speciellt.

  Holländska rasspecialen 2010

 

11-07-06

Första dagen på semestern kunde inte ha börjat bättre. Kanonväder hela dagen och agilitytävling på kvällen. Det var en klass 1, kvällstävling i Hanaskog med 2 st hopplopp i ett agilitylopp. Nu tog ju Sabina pinne med Jena i Karlskrona, så hon blev uppflyttad till klass2 :-( så jag fick köra hopploppen. Jena och jag tog en hopppinne i Växjö för en månad sen och här var ju chansen att ta 2:a och 3:e pinnen.

Första loppet var Jena okoncentrerad och lite slö. Jag fick inte upp peppingen på henne innan. Det var kanske för varmt. Samma sak var det i Växjö. Då var först loppet tidigt på morgonen och det gick kanon. Andra loppet, mitt på dagen (varmt) gick inte alls så bra.

Första loppet i dag gick skapligt fram till slalomet. Jag gjorde ett bakombyte in i slalomet, vilket hon kan men efter 4/5 pinnen, hoppade hon över en. Senare var det hopp, stor/bred 180 gradare och hopp, som hon inte tog utan ville gå runt. Jag fick stoppa henne = 5 fel till. Summering 10fel+4sek tidsfel. Det var bara att bryta ihop och komma igen.

Till andra loppet hade det blivit svalare och vi laddade upp i god tid. Banan var lång men ganska enkel, tyckte jag. Jag tänkte, ska det bli pinne här, måste vi ge järnet, för det kommer att vara många som går felfritt. Sagt och gjort, vi körde på. Jag sprang för fullt och hojta och skrek på Jena att hon skulle öka. Vi vann loppet med 92 hundradelar till tvåan. KUL!!! Efteråt var det flera som sa att det såg jättebra ut. Jag är stolt över min "lilla" älskling. Nu är det bara en pinne till, sen är vi i 2:an i hopp också.

11-06-15

Lille-man är inte med oss längre. I morse när jag kom upp och tittade till dem, låg han där för sig själv i hörnan. Han hade stilla somnat in under natten. Han har ju inte gått upp i vikt, trots att vi har stödmatat honom och sett till att han har fått diat fritt från de andra. Något fel var det men han har varit pigg ända tills för ett par dagar sedan. Hoppas du har det bra där uppe, Lille-man.

I söndags var jag och Jena på agilitytävling i Höganäs. Det gick väl sådär. Första loppet, agility, var Jena jätteslö. Jag fick ingen fart på henne och då stämde ingenting. Hon stannade och luktade i slalomet, vilket hon brukar vissla igenom.

Andra loppet, hopp, diskade vi oss på tredje hindret! Det började rakt fram med hopp, däcket och tunnel. Jag ställde mig mellan hopp och däcket för att följa med henne så vi skulle få upp farten. Pang, starten går och full fart framåt. Jag tycker mig se i ögonvrån att hon hoppar bredvid däcket och innan jag fattar och försöker stoppa henne, är hon inne i tunneln. Däcket tar hon alltid. Jag kan skicka henne igenom däcket på många meter avstånd på hemmaklubben men här var det ett däck som var tejpat med silvertejp så antagligen var det därför. Resterande av banan gick bra och det kändes som det var en bra tid. Attans också, annars hade vi kanske tagit den där andra pinnen i hopp också. Det är bara till att bryta ihop och komma igen

:-)

11-06-06

Idag var jag och Jena på agilitytävling i Växjö. Den andra för oss tillsammans. Premiären gjorde vi i Eslöv i höstas och det gick väl sådär. Sabina har ju startat med Jena vid tre tillfällen och tagit två pinnar i agilityklass, så hon har startförbud med Jena nu. Nu är det dags att jag kommer igång, för Jena kan. 

Vi var där i god tid för jag skulle slutmäta Jena. Jag satte upp tältet och tog en liten promenad och en kopp kaffe innan det var banvandring. Medium hopp1 var först för dagen och det var bra för oss. Det hade inte hunnit bli så varmt och vi var laddade, för i hopp ville vi ju ha pinne. Det kändes som en lätt bana men jag gick tiden ut på banvandringen även om jag var klar efter typ halva tiden. Vi hade startnummer 20 så jag kollade på de första ekipagen men det var rivningar, vägran och diskningar en efter en? Ja, ja tänkte jag, vi värmer upp och sen kör vi efter min plan. Det gick klockrent :-) Alla bytena satt där jag hade tänkt och Jena följde enkelt med. Med noll fel och 6,03 sek snabbare än referenstiden slutade vi på en fjärde plats. Endast 6 ekipage nollade och fem st fick pinne. 

Sen var det två timmars väntan innan det var dags för agilityloppet.

Nu var det varmt, vi var trötta och jag kände att vi hade gjort vårt liksom. Det var pinnen i hopp vi ville ha. Men väl på startlinjen kommer tävlingsinstinkten fram. En knepig bana, endast EN av 80 startande i large1 tog sig runt felfritt, så här gällde det att focusera. Det blev ett misstag av mig. Jena kom ut ur tunneln, rakt fram hopp, 180 grader höger hopp, 90 grader vänster A:et. Jag var för sen att kalla på henne, så hon hann inte svänga så snävt utan jag insåg misstaget och fick stopp på henne innan hon sprang runt hopphindret. En snurr, över hoppet och sen A:et. Där tappade vi tid, både med snurren och sen fick hon ingen fart upp för A:et. Övrigt gick som jag tänkt mig. Det slutade med en 11 plats med 5 hinderfel och 1,06 tidsfel. Hade jag gjort som man ska, hade det blivit pinne här också men det ville jag ju egentligen inte, ännu.

Nästa helg kör vi i Höganäs.

 

11-05-25

I fredags åkte vi till Göteborg för att springa Varvet på lördagen. Som ni kanske läst tidigare har jag haft problem med skorna och det har känts tungt i kroppen. Jag har kört min gamla inprövade ritual med mycket pasta de sista dagarna innan ett lopp. Dagen innan ca 2 liter nyponsoppa med salt och socker (alla depåer måste vara fyllda) och mycket vatten. Lördagmorgonen startar med havregrynsgröt och mycke dricka. Sen åkte vi och hämtade våra nummerlappar. Tre timmar innan start, pasta och kyckling. En lång, ordentlig uppvärmning och det kändes ganska bra. Jag startade i grupp 9 med nummer 33 tusen någonting så det var många löpare framför mig. Starten gick kl 14.43 och det var bara att ge järnet och försöka komma in i en bra rytm. Efter 13km och man ska över Götabron börjar det bli tungt för då går det uppför ett par km men jag knatade på och det kändes okej. Uppför hela Avenyn, runda fontänen och tillbaka ner en bit, sen vänster ut mot Slottsskogen. Där började jag känna att de gamla skorna som jag sprang i, är ganska slut. Jag fick ont i hälarna och efter 18 km brukar jag försöka öka men det gick inte. Jag kämpade och slet de sista 3 km och lyckades till sist ta mig i mål på en 17126 plats och 19 och en halv minuter snabbare än i fjol. Så här efteråt är jag ganska nöjd ändå och hoppas på få starta i grupp 4-5 nästa år. Då är mitt mål en ytterligare tidsförbättring på 12-15 minuter. Så om två år ska jag försöka slå mitt personligarekord.

11-05-19

Oj vad veckan gått snabbt men jag fortsätter där jag slutade. Som sagt, det bar till Stockholm i lördags och party, party. Tidsplanen stämde som jag nämnt innan men kl 22.00 dök det upp två feta limousiner som körde oss en timme runt stan, fräckt. Destination X var Café Opera där det var dans och fri dricka långt ut på morgonen. Klockan 10.00 var det frukost på hotellet och planet lyfte kl 13.00. Jag hämtade upp Nadine i Malmö och Nea som varit på kalas i Sösdala. På sen eftermiddagen hade vi gäster som ville titta på våra hundar. Man var ganska trött på måndagen också, suck.

Sen var det nya äventyr. I tisdags eftermiddag tog jag tåget till Köpenhamn för vidare transport med nattåget till Düsseldorf. Jag skulle hämta hem en bil till en kund. Tåget var framme kl 700. Jag gick och åt frukost och sen vidare handlaren. De öppnade kl 900 (vilket jag visste). Vi åkte iväg för att fixa exportplåtar och försäkring på bilen. Vid lunch var plåtarna klara och 1430 var försäkringen fixad. Några minuter i tre satte jag mig i bilen för att köra hem. Efter ca timmes körning kom jag ut på A1, sen var det bara att gasa. Det var en behaglig resa, inte mycket trafik eller vägarbete. Det blev nonstop till Puttgarden men det är inga problem när man får köra en Infiniti M37 S Premium. Ett riktigt lyxåk. Den har allt och lite till.

I morgon eftermiddag bär det av mot Göteborg. Vi ska samåka med ett kompisar från Tyringe och möta upp Bjärnumsborna under resan. Jag var ute och sprang en sista runda idag men det känns tungt. Min start på lördag är kl 1443. Jag ska ta mig runt iallafall så får vi se hur det går.

11-05-14

Klockan är nu tio och jag och Jena ska ut och springa en runda. I eftermiddag ska jag och mina kolleger flyga till Stockholm. Ägaren till Mobility Motors har bjudit in alla nybils säljarna för vi har gjort så bra resulat på sistone. När vi kommer dit ska vi checka in på Clarion Sign Hotel och klockan 17.15 är det välkomst drink. 1800 är det middag på Aquavit. Kl 20.00 är det fri lek i baren :-) och klockan 23.00 "Transport till destination X", spännande vad det kan vara. Vi har våra misstankar men vi får se.  

11-05-08

Nu har jag gett järnet och är tillbaka igen :-). Konstigt att det på något vis är skönt (efter en stund förståss) när man tagit ut sig så man knappt kan stå. Det var första gången på bra länge jag var ytterst nära till att kräkas på gårdsplanen när jag kom hem. Ja, det blev det snabbaste raceingvarvet för i år men ligger fortfarande långt ifrån mina glansens dagar. Man är ju inte 25 längre och intervallträningen har jag slarvat med, så det saknas lite röda blodkroppar. De gamla skorna känns okej, så jag kör med dom på Göteborgsvarvat.

11-05-03

Jag har kollat runt i Malmö efter ett par nya löparskor men inte funnit de jag vill ha. Så idag när jag och Sabina var ute en lite runda på 8 km tog jag faktiskt mina gamla skor. Nu var det inget direkt mördartempo men de kändes helk okej. Jag ska nog ta vår raceingrunda i morgon (5km) och test hur det känns när man gett järnet.

11-05-01

Har varit ute och sprungit en runda idag men det känns inte bra. Det är tungt och motigt. Jag väntar på att det ska släppa. Det brukar ett tag efter man tränat hård innan det går lättare igen. Jag tror även jag sprungit punktering på vänsterskon för jag har känning i benhinnan. Så nu är frågan om jag ska köpa nya sko (tre veckor kvar till Göteborgsvarvet) med risk för blåsor, skav och andra grejor som kan uppstå innan man sprungit in dom eller ska jag ta det lite lugnare köra på dom jag har? Ett annat alternativ är att plocka fram mina föregårnde skor som är hyggligt bra än. Jag måste sova på saken så får vi se hur det blir.

11-04-30

Nu är vi hemma igen efter en skön semestervecka på Fuertaventura. Vi åkte den 18/4 och kom hem i måndags. Ja, det var inte bara semester utan lite träningsläger också. Jag var ute och sprang och spelade vollyboll alla dagar utom på lördagen, för då åkte vi till en djurpark på en dagsutflykt. Sabina var också ut och sprang och spelade vollyboll några dagar. De gånger vi sprang tillsammans, lämnade vi Nea till Mini Klubben, vilket hon tyckte var kul. Det blev mycket sol, bad, god mat och dryck. Det är så när man har all inclusive -:).

  

Entrén till hotellet. Utsikt från vår ytterdörr.                                                       Beachen med Lanzarote i bakgrunden

 

En av många mysiga pooler på området                                                     Sabina håller en lång orm på Oasis Park

 

11-04-15

Igår var det första kurstillfället i Agility 3. Det innebär, enligt kursplanen att efter denna kurs ske vi va klara för tävlingklass 1.

 

11-04-04

Inträdesprovet gick galant. Det var en enkel bana men med några svårigheten (tyckte ledarna) som de ville se hur vi löste. Det var högerslalom, bakombyte och en snurrig kombination av hopphinder innan man gick in på slutrakan. Baggis :-) Den nya kursen startar nästa torsdag och det ska bli kul.

11-04-02

Hej alla glada, I´am back!

Vintern är över, våren är kommen, sommartiden är här och idag har vi haft 14,2 grader varmt. Det är så himla skönt!!!  Göteborgsvarvet hägrar (21:e maj) och jag går in i fas 2. Idag har jag, Nadine och Jena varit ute och sprungit en runda och det var riktigt skönt. Om ett par veckor blir det kombinerat träningsläget och semester på Fuertaventura. Det är jag, Sabina och Nea som åter dit och Nadine stannar hemma och passar hundarna.

Sabina har varit på agilitykurs för ett finskt landslagsekipage idag och både hon och Oxo var ganska trötta när de kom hem. Vad smakar då inte bättre än grilllat, gott. Hon och Oxo gick och lade sig tidigt för kursen fortsätter i morgon.

I morgon ska jag och Jena göra inträdesprov på agilitykurs 4. Vi har kört lite här hemma, så jag  tror nog det ska gå bra. Det är för samma ledare som vi hade i höstas, så dom vet vad vi går för. Om ni tidigare följt min blogg, vet ni att Jena är väldigt duktig på aglilty. Det är jag som hemmar henne men tillsammans gör vi framsteg :-)

 

11-03-30

Jag har dåligt med tid att skriva så jag vill bara meddela att jag lever.

 

11-01-13

4 årstider från vägen här hemma

   

   

   

   

 

11-01-10

Så var det måndag och man är inne i vardagen igen. Men hur gick det då i lördags och söndags? Sabinas första lopp på lördagen missade jag för jag ställde Jena samtidigt. Det andra loppet för dagen gick jättebra men tyvärr vände Oxo i tunneln, hinder 17, så var det kört. Varför han vände vet jag inte.

Utställning med Jena och Mishi gick väl sådär. Kritiken de fick var befogad. Jena kom två i sin klass båda dagarna med 1:a + HP på lördagen och en slät 1:a på söndagen. På kritiken stod det många possitiva saker men de negativa var att hon är något lång i kroppen och för runda ögon men tvåa av sex stycken är helt okej. Mishi blev 4:a båda dagarna i championklassen. Likadant här, många possitiva saken men att hon har för lite bringa, smal bak och lite för raka vinklar bak. Inget vi inte visst sen innan.

Det har varit en kul helg med många tävlingar och mycket att titta på. Ett stort tack till Anneli och Erik för er gästfrihet under helgen. Ni är välkomma till Ljungarum i år igen då det är utställningen i Hässleholm.

11-01-07

Idag har Sabina och Oxo kört agility på My Dog i Göteborg. Det var länge sen de körde ett tävlingslopp och det var första gången inomhus så förväntningarna var inte så höga. De skulle in och ha kul och jag skulle filma för att analysera. I båda loppen var det ca 70 ekipage anmälda och i först blev det 21 placering och i andra 20. Det är bara klass 3 hundar som får vara med och det var internationell tävling, så det var inga dåliga hundar på startlinjen. Båda loppen var bra, fram till Sabina strula till det ;-). I första loppet, hoppklass, gick det som på räls fram till hinder 12, då Sabina efter 11 vände upp lite fel och hamnade mot hinder 10 igen. Hon finner sig snabbt och lyckas hejda Oxo precis när han ska ta språng över 10:an igen. Det blev fem fel och de tappade värdefull tid. Resten av loppet gick felfritt. Det slutade med fem fel + fem sekunder tidsfel. Andra loppet var agilitylopp. Det gick "skitbra" fram till hinder 18. I banan fanns det ett gäng takpelare och under banvandringen räknade Sabina med att kunna vända upp till vänster om pelaren inför hinder 18, lången. Så blev det nu inte. När Sabina vände upp efter hinder 17, var hon typ 1 dm med näsan från pelaren. I ren reflex går hon till höger om pelaren och Oxo följer efter. Därmed kommer han snett mot lången och genar över det = 5 fel. Det slutade med fem fel och tre sekunder tidsfel. I morgon är det två nya lopp så, kör hårt.

I morgon är det dags för Mishi och Jena. Vi räknar med att Kooikern ställer kl 12. Det ska bli spännande och kul.

 

11-01-06

Hej igen! Det är ett tag sedan jag skrev och ni undrar kanske var jag tagit vägen? Höst, vinter, mörkt och kallt. Det är helt enkelt inte min årstid men nu har det vänt och vi går mot ljusare tider. Julen var lugn och skön. Den firades med mamma, pappa och min systers familj. Nyår gick det lite mer livat till. Tack Madde och Göran för en trevlig helg. Alltid kul att träffa er.

Nu är vi hos Sabinas syster i Floda. I morgon och på lördag ska Sabina köra agility. Jag ska filma när Sabina kör och de bästa i klassen. Sen ska vi analysera och se vad som skiljer i loppen och vad Sabina/Oxo kan förbättra. På lördag och söndag är det utställning med Jena och Mishi. Allt detta sker på My Dog i Göteborg. Mishi går i championklass för första gång. Hon har inte mycket päls för tillfället så vi får se vad domarna tycker. Jena är nybadad och som vanligt väldigt vacker. Tjock härlig päls, bra bringa, bra byxor och rejäl svans. Ska bli kul att höra vad domarna tycker om henne.

Här kommer några bilder på vad som hänt sen jag skrev sist:

  

Idol delfinalen i Malmö

    

Nadine var skolans lucia och Nea var lucia på förskolan

   

Tre små godingar                                                           Oxo gör som matte säger, sitt fint!     Jena var inte lika förtjust i julmössan

 

Tolvslaget, party, party!                                             De sa att jag och Göran höll låda till kl. 05.15 och kul hade vi :-)

    

Nyårsdag var Sabina och Madde och tränade agility med hundarna i Hässleholm. Inte jag och Göran. Så se vår agilityplan ut!

 

10-11-01

Så var vi hemma igen efter en trevlig helg i Holland. Det är alltid lika kul att komma dit och få träffa alla trevliga människor men vi tar det från början.

I fredags morse packade jag, Sabina, Nadine, Felicia, Oxo, Mishi och Jena in oss i bilen med riktning mot Zutphen, Holland. Som vanligt är det en massa vägarbete i Tyskland så vi blev något försenade. Vi hade bokat ett Bed & Breakfast i Zutphen och kom dit kl 2015. För övrigt ett mycket bra b&b, gästvänligt, sköna sängar och en riklig frukost. Det blir nog fler gånger där. På lördagen var det så dags för utställningen. 166 stycken Kooikrar var anmälda. På förmiddagen kunde vi i lugn och ro titta på alla vackra hundar för vi skulle inte in i ringen förrän framåt lunchtid. Nadine och Mishi var först ut. De var possitiva, glada och det såg bra ut. Domarna tar ut fyra stycken till finalen, där de sen placeras. Tyvärr var inte Nadine och Mishi bland de fyra.

Sen var det Sabina och Oxo. Som vanligt är det mycket vackra vovvar i championklassen och konkurransen är hård.  Tyvärr tog det nästan slut innan de han börja. Min farhåg om att ringarna skulle vara för små så vi inte kunde springa ordentligt, föll inte in. Det var bra tilltagna så det var inget problem utan problemet var att vissa utställare inte fattat att Kooikern ska röra sig med ett lätt och vägvinnande steg. De går i ringen!!!!! Vad händer då om den förste går, tvåan och trean försöker springa, fyran går och så vidare. Då får de som vill springa stanna för att få en lucka så de kan springa på sen, tills de kommer i kapp den som går osv. Det blir någon sorts intervall lopp i ringen och det första intrycket en domare får av en hund betyder väldigt mycket. Vad händer? Jo, Sabina försöker anpassa det hela men när domaren tittar på Oxo är farten för låg och vad gör Oxo när han går? Jo, passgår. Hela hans rörelse ser lite konstig ut och Sabina blir irriterad för hon vet vad det betyder. Oxo är en känslig hund och känner av Sabinas irritation och han blir lite down. Sabina jobbar på för att rädda vad som räddas kan under den individuella presentationen men nej det räckte inte. De blev inte bland de fyra. 

Sist ut är jag och Jena. Lite nervös var man sen innan och det blev inte mindre när man skulle försöka rädda lite Ayarips ära. Det flöt på bra. Domaren fick titta på tänderna och känna på henne, även om hon inte tycker om det. Det kändes som vi hade en bra fart när vi sprang och hon nosade inte som hon brukar göra. Hon ställde upp sig bra och stod stilla länge så domaren fick se henne ordentligt. Sen var det bara att vänta tills de andra var bedömda. Till slut skulle vi alla in i ringen igen och domaren skulle plocka ut de fyra. Yes, yes, yes!!!! Vi var en bland dom. Finalerna började kl 1500. Väntan var lång och nervös. Till finalen bytar man domare. Den som dömt hanarna, dömmer tikarna i finalen och vise varse. Så var det vår tur. In i ringen och jobba, jobba, jobba. Fjärde plats till, inte oss. Tredje plats till, inte oss. Andra plats till, oss. Jag blev glad för denna placering. Två bland unghundstikar på Club Show i Holland är inte fy skam. Inte mindre stolt blev man när det visade sig att unghundstiken som slog Jena, blev allra bästa tik.

Oxo´s storhetstid började också i denna ålder. Skillnaden är att han vann unghundsklassen och blev bästa hane. Där är ju en del som talar för att Jena inte kommer att bli lika utställningsmeriterad som Oxo men man kan väl få drömma ;-).

                                                        

Grattis alla svenskar, Vibeke och Torben till era fina placeringar. Tack också till Jenas uppfödare Erik och Lisette. Det var kul att träffas.   

På kvällen var vi på kinaresturang och åt buffé. Jättegott och vi blev jätte mätta. På söndagen var det avelseminarie och kl 1600 bar färden hemåt igen. Lite trafik och inga köer, så kl 0130 anlände vi Ljungarum.

 

10-10-28

Jag och Jena har gått en agilitykurs i höst. Jag tycker att vi har lärt oss en hel del. Ska sanningen fram, så fattar Jena det mesta direkt sen är det jag som strular till det men det tar sig. Sabina och Jena har ju tagit två pinnar i agility så Sabina har startförbud med henne nu. I tisdags på avslutningen kom vi trea med 10p fel (=2 fel, 2x5p) av 14 ekipage, så jag är nöjd.

I morgon bär det av mot Holland och den årliga rasspecialen. Tänka sig, ett helt år sen sist. Oj vad tiden rusar iväg. Ifjol siade jag om att Oxo hade stor chans att vinna för andra gången (läs 09-11-13) och det gjorde han. Hur går det i år då?

Jena:   Kan gå hur som helst, beroende på vad domaren vill se. + Hon har bra vinklar, rör sig bra, bra och stabil kropp. Hoppas att ringen är stor så vi kan springa på så hon får visa sig ordentligt. - Hon är ganska stor och är inte helt förtjust med tandvisningen. Jag gissar på en 5-10 placering i klassen.

Mishi:   Likadant här, kan gå hur som helst. I detta fallet hänger det mycket på Nadine. Är det bara så hon är possitiv, pigg och glad, är Mishi det också. Mishi är väldigt känslig för hur Nadine dagsform är. + Feminin, kvadratisk, kan stå väldigt snyggt om inte Nadine står för nära, bra svart häng på öronen. - Att hon är lite tunn i kroppen och kan se riktigt uttråkad ut. Jag gissar 5-12 placering i klassen

Oxo:   Ja, vad säger man? Sabina och Oxo har kört riktigt hårt med agilityn och han är i bra form. Ska bli mycket intressant. + !!!     - Aningen lång i kroppen, lite för lite svart häng på öronen men nu är jag väldigt petig.  Jag är lite orolig att ringen är för liten så de inte kan springa på ordentligt. Är det bara så att de får utrymme så han får visa upp sig, då är han livsfarlig. Championklassen tror jag är hans störst hinder. Visst finns det ungtuppar i de andra klasserna men skulle han ställas mot dom har jag svårt att se att de kan slå hans pondus och glädje för att visa upp sig. Vinst i championklassen så är han BIR eller BIM. Jag sticker ut hakan och säger att han vinner för tredje året i rad.

*** Håll tummarna för oss ***

 

10-10-08

Oj, oj, oj! Såg ni kvartsfinalen mellan Phil Taylor och Gary Andersson? Vilken match! Det är VM-deltävling i dart, i Dublin denna veckan. Phil började bäst och tog första set. Gary kom tillbaka och gick upp i en 3-2 ledning. Den 15-faldige världmästaren Phil "vaknade" till och kastade helt otroligt. Han vann till slut med 4-3. Semifinalerna går i morgon kväll på Skysport och bet365.

10-10-02

Förra helgen var kanon. Jag var på Grönhögens GK, Öland och spelade KIM PGA TOUR 20. Ett underbart väder, trevliga människor och ett golfspel som gick som en berg o dalbana. Fredagens spel var helt okej och inför lördagens är man alltid lite extra nervös och det visade sig direkt. Hål ett och två var katastrof!!!! Så var det kört tänkte jag, slappnade av och då satt slagen. Resten av rundan gick faktiskt riktigt bra och jag slutade på en tionde plats. I det stora hela är jag nöjd men de två först hålen retar mig för det var "nybörjar" misstag och det är inte acceptabelt.

Denna helgen är det höststädning. Jag har huggt i pulkabacken ifall det blir snö i vinter, poolen ska tömmas, studsmattan och utemöblerna ska in, slåttern, pressaren, strängaren och de andra grejorna ska också in för vinterförvaring.

 

10-09-23

Nu bär det av till Öland och Grönhögens Golfklubb. I helgen går KIM PGA TOUR 20 av stapeln. Ska bli kul. Det är en linkbana och där är riktigt tuffa bunkrar som man inte vill hamna i. Banan är rankad som nummer 8 i Sverige och är ritad av Pierre Fulke. 

10-08-28

Vad va det jag sa!!!!! (läs gårdagens tankar)

Jag sa till Sabina att inte köra Jena så hårt men jag vet hur det är. När man väl är på banan finns bara ett läge, FULLT ÖS! Först var det hoppklassen. Där fick Jena 5 fel för hon bedömde avståndet fel till lången och välte den bakre brädan. Annars gick det som tåget och hon sprang faktiskt fortare än Sabina som kom efter vid ett tillfälle. Efter en lång v'änten var det så dags för agilityloppet. Likadant här, Jena drar iväg som en projektil och Sabina hamnade på efterkälken. Vid ett tillfälle gjorde Jena en 360 för att kolla var matte tog vägen. Domaren var snäll och dömde inte någon vägran. Idealtiden var satt till 52 sek och trots att Jena snurra för att vänta in Sabina, gör de banan på 44 sek. Detta visar sig bli den snabbaste tiden och inga hinderfel. Av 40 ekipage går Jena in och vinner sitt premiärlopp. Hon är GRYM. Jag är så stolt över henne. I morgon när de kommer hem ska hon få en stor blöt puss, Sabina får en också ;-)

Hur gick det för Mishi då? En disk i första loppet och 4 sek tidfel i andra, vilket ändå räckte till en tredje plats. Fattar ni då att Jena var out standing!

10-08-27

Förra helgen var det Svenska rasspecialen med utställning på lördagen och KM i agility på söndagen. På lördagen gick det väl så där. Domaren tyckte om Kooikrar av modell "lite mindre" = tack och adjö till Jena, Mishi, Quila och Oxo. Men så har vi ju Bendji, räddaren för dagen. Han vann championklassen, vilket är imponerande och sen placerade han sig som trea av alla hanar = godkänt med beröm.

Hur gick det då för Jena och mig? Både bra och dåligt, beroende hur man ser det. Dåligt resultatmässigt men det visste jag om i och med hon (domaren) premierade mindre kooikrar. Det var 8 st i Jena´s klass och jag hoppades på en placering = 1-5 men icke. Jena skötte sig exemplariskt i ringen. Hon sprang bra, nosade inte så mycket i backen och stod länge som ett ljus framför domaren. Synd bara att det var en som dum domare som inte kunde se att min hund är den vackraste i hela världen ;-)

I agilityn har vi (eller jag!) en hel del kvar att lära. Jena är jätteduktig men det är jag som vimsar runder och är inte tydlig nog. Det kan man lätt förstå, för när Sabina kör samma bana med henne, går det mycket bättre och snabbare. Husse får nog skärpa till sig lite. Vi ska fortsätt med kurs under hösten.

Idag har Sabina åkt till Borås för agilitytävlingar i morgon. Det är klass 1 = hon ska köra med Mishi och Jena. Tyvärr jobbar jag denna helgen, annars hade jag hängt på. Det är premiär för Jena och jag sa till Sabina att inte ta någon pinne med henne, för jag tror att det är möjligt. Hon tycker det skit kul och hon är snabb. En bra förare till henne och hon kan gå riktigt långt. Får se om jag kan lära mig och bli en bra förare.

10-08-19

Till helgen är det Svenka Kooikerhondjeklubbens rasspecial och KM agility i Degeberga. Jena och Oxo blev badade och pollerade igår. Mishi badades veckan innan dess för att hennes "flusch päls" ska hinna lägga sig till helgen.

I morgon bitti ska jag och en kompis spela en runda golf. Jag behöver träna inför KIM PGA TOUR 20 som går av staplen den 24-25/9 på Öland. Efter det kör vi till Degeberga med husvagnen. Det är mycket som ska fixas inför helgen med utställningsring, domartält, utställningstält, partytält där den traditionella kärftskivan ska hållas, agilityhinder ska fixas och mycket annat. Men det ska bli en riktigt kul helg och få träffa många goá kooikrar och ägare för den skull också ;-)

 Igår hade vi lite jippo i hallen. Bridgestone var här och informerade om däck och de hade med sig Ralf Schumacher 2:a bil från år 2004 F1-lopp.

 

 

                                     Snacka om multiratt                                                       Vår 370Z inte illa den heller. Är till salu!

10-07-31

Igår köpte vi en skogstomt utanför Hässleholm. Det är ett perfekt läge, utanför stan men cykelavstånd intill centrum. Får se hur vi utnyttjar den i framtiden. En bra investering iallafall.

Några bilder från semestern:

Jena efter vinsten i Köping                                                                  Jena och Nea

     

      

Våra tre badtokiga hundar                                                                Jag, Nea, Sabina, Jena, Oxo och Mishi

 

10-07-27

Grattis Jena på 18 månadersdagen! Nu får vi tävla officiellt i agility. Jena kommer att göra premiär i Borås den 28/8.

10-07-26

Nu har vi varit på semester lite mer än en vecka och den börjar närma sig sitt slut. Som ni har kunnat följa på Sabinas blogg, är vi på agilitysemester i Dalarna. Början på förra veckan var vädret och agilityn kanon. Det var sol, varmt och Sabina/Oxo tog agilitypinnar var, varannan dag. De blev uppflyttade till klass 3. Banorna blev svårare, tröttheten har smugit sig på, Sabina har höjt ribban och vill så gärna prestera och vädret har blivit sämre. Sista tävlingsdagen för Bergslagenveckan var i lördags. I söndags morse var det ösrengade, blåst, 10 grader varmt och vi skulle köra till Köping på utställning. När vi kom fram var det faktiskt uppehåll. Vi hoppades på att Mishi skulle vinna för då hade hon blivit Svensk Champion men så blev det inte. Mishi kom två och min lilla älskling Jena, kamma hem rubbet. Hon fick sitt först Cert, Cacib och blev bäst i rasen. Frusna av den bitande vinden, orkade vi inte vänta 4-5 timmar till gruppfinalen, utan vi packade ihop och drog tillbaka till Dalarna. Vi hämtade upp husvagnen i Söderbärke (där vi bott) och körde norrut , till Borlänge där vi övernattade. Nu har vi hamnat utanför Gagnef hos några kooikervänner. Ikväll ska vi festa loss och jag och Sabina bjuder på champagne, för att fira våra framgångar. Imorgon ska Sabina tävla agility i Dala-Floda och sen kör vi hem på natten.

10-07-12

Det åskade ordentilgt igår. Jag lyckades fånga några blixtar. Bild 2, jättekonstigt. Hela himlen lös upp och det small samtidigt. Det blev en riktig tryckvåg.

 

 

Bild 4, samma sak här blixt knall samtidigt. Hela marken skakade.

10-07-09

Det gick inte som vi önskade på världsutställningen men vi ska vara nöjda ändå. Både Jena och Oxo blev två i sina klasser och domare tvekade innan han placerade dom där. De kunde lika gärna blivit ettor

10-06-23

Nu är husvagnen packad och det ska bara förtäras en måltid, sen bär det iväg mot Herning i Danmark och Wolrd Dog Show. Sabina var igår hos veterinären och fick Jenas rabies infört i hennes pass och 4-veckorsintyg på alla vovvarna. Oxo och Jena är anmälda, Mishi får följa med som supporter. De är nybadade, klippta och i bästa kondition. Ska bli väldigt spännade och se hur långt det räcker. Som vanligt är jag optimistiskt och tror på bra resultat. Kan Oxo göra samma bragd som 2008 och bli World Winner + BIG-4. Tror knappt det men han tycker det är himla kul att visa upp sig i ringen och han har en sån pondus som är svårslagen. Kan nu bara Sabina hålla sina nerver i styr så kan detta bli riktigt kul.  Jag satsar på Jena som en "underdog" ;-)

10-06-14

Vilken kanon helg! Förra helgen, alltså! Vi begav oss norrut vid lunchtid, hämtade upp Sabina vid Ringhals och Bendji på Tjörn. Vi kom till Anita och Tor-Oscar i Vestfossen runt midnatt så det blev en kort pratstund och sen till bädds. Upp med tuppen, ett strålande väder och en optimism inför helgen. Väl på plats och vi fick se vilka konkurrenterna va, svalnade optimismen. Sabina blev till och med lite negativ, inte på alla goda kooikerägare utan deras vackra hundar. Hon sa att vi kan lika bra packa ihop tältet och dra men hon fick bita i tältpinnen för så illa gick det inte. Bendij var först in i ringen mot tre andra hanar. Domaren granskade, kände och klämde på dom. Till slut stod Bendji som nummer 1 = cert och Norsk Champion.

Så var det Jenas tur. Vi sprang så elegant i ringen (Jena iallafall) och domare fick titta på tänderna och känna på henne utan problem. Hon fick CK = vi skulle in och konkurrera om bästa tik senare. Sabina och Mishi var i öppenklass och det gick också galant, CK. Men där kände jag att Jenas segerchans försvann för förstaplacerade tik i öppenklassen, var en lite mindre tik, samma som Bendji är en lite mindre hane. Jena är ju inte direkt liten!!. Men vi skuttade in i ringen tillsammans med de andra tikarna och min misstanke bekräftades, den mindre tiken vann (grattis Tetra) JENA två och Mishi trea. Så stod det mellan Bendji och Tetra, Bendji vann. I gruppfinalen var det bara in och ut men vi var jättenöjda med dagen. Tillbaka i Vestfossen, blev vi bjudna på en otroligt god middag som bestod av oxfilé, potatis, sallad, hemmagjord sås/röra (mums) och ett gott rött vin.

På söndagmorgon packade vi ihop oss och tog med husvagnen ner till Drammen. Idag var det Oxo´s tur att få vara i fokus. Första loppet var agility. Sabina och Oxo värmde upoch laddade. Så var det deras tur. Som vanligt ser det ut som om Oxo joggar men han har ett helt otroligt vägvinnande steg. De gör ett riktigt kanonlopp. Jag tror det var det bästa lopp de gjort, iallafall jag sett. Klockrent och en kanontid. Skulle det räcka? Det blev inte bara en pallplats, utan det blev högst upp på den också. 1:a och med sju sekunder tillgodo till tvåan. I andra loppet, hoppklass,  var det ett par misstag och det blev en 4:de plats. Ännu en kanondag som vände mot Sverige klockan 16,30. Vi lämnade av Bendji på Tjärn igen och vi var hemma klockan 01.00.

 

10-06-03

Hej hopp alla glada vänner!

Stort tack till er alla som kom på valpträffen och förgyllde dagen, kvällen och ja, det blev ju ända ut på natten. Jag hoppas och tror att ni tyckte det var lika trevligt som vi tyckte.

I morgon bär det av mot Norge och Drammen. Vi tar med husvagnen och parkerar den hos Anita och Tor-Oskar (som har Lord). På lördag är det utställning för Jena, Mishi och Bendji och på söndag är det agility för Oxo. Jena är nu nybadad och nyfriserad. Hon är jättefin!!! Sabina har varit på klubben och kört ett sista träningspass med Oxo ikväll. Ska bli en kul helg. Jag återkommer i början av nästa vecka med resultat från helgen.

 

10-05-25

I lördags morse bar det iväg mot Göteborg. Vi hämtade upp ett par kompisar i Hässleholm och i Varberg mötte vi upp två andra par från Bjärnum. Vi kom till lägenheten vi hyrt vid lunchtid och direkt fixade vi oss en rejäl portion pasta. Sen åkte vi spårvagnen till Slottsskogen för att hämta våra nummerlappar och invänta starten. Det var varmt, ca 25 grader men vi hade druckit ordentligt redan sen i fredags så det var inget problem för oss. Vår grupp startade kl. 15.33 så vi slapp den allra varmaste tiden på dygnet. Vi hade startnummer 55714 och 55715 så det var mycket folk framför oss men det gick hyfsat att springa ändå. Sabina har haft ont i sitt högerknä så vi gick ut i ett lagom tempo för att det skulle hålla hela vägen. Efter 14 km fick hon lite mer ont så vi delade på oss där. Envis som hon är sprang hon på bra ändå för i mål skilde det bara 10 minuter mellan oss.

Vi tog oss i mål allihopa och på kvällen var vi ut och ät gått. Det var första gången för de andra att springa en halvmara och fast de hade ont i kropp och ben så var de bara possitiva. Det var ingen som sa, aldrig mer, utan det diskuterades träning, upplägg och tider för nästa år. Innan vi åkte där ifrån, bokade vi samma lägenhet till nästa år.

10-05-20

Tjohoo vad tiden går fort när man har roligt :-). Mycket har hänt sen sist och Sabina har varit bättre på att uppdatera än jag. Som ni läst har det varit konformation och bröllop. Jena och jag går på agilitykurs om onsdagar och det går riktigt bra. Jena gör vad jag säger och visar, problemet är att jag inte visar eller viftar tillräckligt tydligt ibland, då tar hon ett eget initiative. Vi har fått beröm av ledarna och de säger att hon har ett mycket bra driv och är lyhörd av sig. Så då är det bara jag som är problemet ;-) Igår satte de ihop en kombination av tretton hindet (hopp och tunnlar) som vi fick köra. Utan att skryta, vann vi den banan överlägset och felfritt. Ska försökalägga in en skiss över banan.

Ikväll har det blivit sist träningspasset inför Göteborgsvarvet på lördag. Jag och Sabina var ute i måndags på ett lite tuffare 14km pass så idag blev det bara lätt joggning 5km för att köra igenom musklerna. Det är många år sedan vi sprang sist så vi får starta i grupp 16 och har nummer 55714, 55715 = det kommer att vara en väldans massa folket ivägen. Det går inte att göra några bra tider från denna possision utan vi tar det som ett sidningslopp inför nästa år. En gång i tiden startade jag från grupp 1B med startnummer 1000-1500, det var lite skillnad, då kunde man ge järnet från början. Det ska bli kul iallafall. Förutom jag och Sabina är det 8 st från mitt gamla jobb som ska springa. Vi har hyrt en lägenhet med10 bäddar så vi kan gå ut och äta, dricka, analysera loppet och ha jäkligt kul på lördagkväll.

 

10-04-15

En vecka går fort i vanliga fall men när man har semester, swich. Sol, värme, bad och snorkling ytterligare en vecka hade inte varit fel. Hurgada och hotellet var helt ok men personalen och folket utanför hotellet är lite annorlunda än vad man är vad vid. De verkar leva i en skyddad verkstad där alla har jobb men väldigt få jobbar. Det