BPH - Beteende- och personlighetsbeskrivning hund

 

Den 16/3 2014 har jag ordnat en tid för att göra BPH på brukshundklubben i Bjuv. Det ska vara 10 hundar med och kooikrar från kennel Ayarip's har förtur, därefter andra kooikrar och i sista hand andra raser. Kostnaden är 750kr exklusive lunch och fika.

Vad är BPH?

Beteende – och personlighetsbeskrivning hund, BPH, är som namnet anger en beskrivning av hundars mentalitet och personlighet. Den sker på en standardiserad bana där hunden får uppleva olika situationer.

Hundens reaktioner beskrivs och ger sammantaget en uppfattning om hundens mentalitet och personlighet. Föraren, vanligen du som hundägare, går beskrivningsbanan tillsammans med hunden.

Syftet med BPH är att bidra till ökad kunskap om hundars mentalitet. Den vänder sig till såväl uppfödare som vill få en bild av de hundar som ingår i avelsarbetet som till den enskilda hundägaren som vill lära sig mer om den egna hundens mentala kapacitet.

Beskrivning – inte prov

BPH är just en beskrivning och inte en prov- eller testform. Det betyder att din hund inte får betyg, poäng eller kan vinna priser. Inte heller får hunden beteckningen godkänd/icke godkänd. När du och din hund gått BPH noteras beskrivningen som genomförd. Beskrivningen tar omkring 30 minuter och innehåller sju olika moment. Syftet är att få en bild av hur hunden reagerar på och hanterar olika situationer. Det handlar bland annat om att möta främmande personer, att leka, att arbeta för att komma åt mat och att stöta på överraskningar.

Läs mer här...

 

Vill du anmäla?

Din anmälan ska vara mig tillhanda senast den 25 januari 2014. Du måste ange om du önskar testa skott eller inte. De som inte vill ha skott startar först. 
Ange följande i din anmälan:
1. hundens namn och reg.nr
2. chipnr
3. ägarens namn och fullständig bostadsadress
4. ägarens tel.nr ( hem+mobil)
5. ägarens mailadress --  VIKTIGT !!
Återkommer med mer information om betalning eftersom det inte är riktigt klart i dagsläget med Terrierklubben om det sker kontant eller till konto. Anmälningsavgiften har höjs till 750:- / hund då SKK höjer stambokföringsavgiften 2014-01-01 för BPH.
OBS!  Anmälan är bindande!

 

Anmäl till ayarips@dinstudio.se

Välkommen!!!

 

När blir nästa kooikerträff?

Nästa kooikerträff här i södra Sverige är ännu inte planerad. Har du tips och idéer på vad vi kan hitta på och/eller när så hör av dig! maila gärna till ayarips@dinstudio.se

 

INBJUDAN TILL KOOIKERPROMENAD för att ha KUL!

3 februari 2013 vid Theres-hundcenter, Barytonvägen 16, Skogås.

http://www.theres-hundcenter.se/

Vi träffas 10.45 och börjar med en promenad kl 11.

 Räkna med att vi ska gå en runda på ca 1 timme.

När vi kommer tillbaka är tanken att vi kan testa lite Rallylydnad. Ingela Nilsson tänkte visa oss noviser och kanske även på lite högre nivå för de som vill.

Man vet aldrig om det kan komma någon annan överraskning.

Det finns tillgång till 3 rastgårdar ett hus där vi får ta in hundarna när vi ska fika.

Det kommer att kosta lite att hyra stället och därför behövs ett litet bidrag om ca 50 kr. Desto fler det kommer desto billigare blir det för alla.

Ni som vill komma kan meddela mig, Lena Thelin, på mailen: lena@thelin.se

 senast den 27 januari. Det gäller med eller utan hund.

  

Kooikerträff i Sälen

Den 17-21 juni 2012 kommer det att bli en STOR kooikerträff i Sälen. Man kan komma och vara med alla dagarna eller någon eller några dagar, precis som man vill. Några av oss har bokat stuga för hela veckan och kommer att fira midsommar däruppe.

Har du kooiker så tag tillfället i akt att träffa många andra mäönniskor med kooiker och att få se alla dessa härliga hundar! Om du är intresserad av kooiker är detta också en möjlighet att träffa riktigt många kooikrar och dessutom finns det flera uppfödare på plats.

Det går bra att maila för anmälan eller mer information till camp2012@kooiker.se

 Hoppas vi ses!

 

 

Kooikerträff den 11 februari 2012 i Hässleholm.

 

Den 11 februari träffas vi kooikerägare och intresserade för att utbyta erfarenheter och  umgås. Jag tänkte också att vi kjnde diskutera hur stort intresse som finns för fortsatta träffar.

Vi träffas kl. 11.00 vid den sk Guldkusten vid Finjasjön. Maila föranmälan och en närmare vägbeskrining. ayarips@dinstudio.se

Vi börjar med en promenad och sedan tar vi fika. Det finns en inhängnad, där man kan släppa hundarna lösa så att de kan leka fritt om man vill.

 

Varmt välkomna!