Att köpa valp på kennel Ayarips

Har ni bestämt er för att köpa en kooikervalp? Grattis!

 Är ni intresserade av en valp från kennel Ayarips?

I så fall hoppas jag att ni hör av er så att vi får träffas. Det är viktigt att vi träffas, helst innan valparna fötts så att jag får en bild av er och ni av oss. När ni kommer har ni också möjlighet att träffa mina kooikrar innan ni bestämmer er. Slå en signal på 0708-32 54 45 eller maila till ayarips@dinstudio.se

När dagen väl är här och valparna är födda så hjälper jag er att välja ut den valp som jag tror kommer att passa er bäst. Jag är ju den som känner valparna bäst. Det kan bli väldigt fel om man väljer en valp bara för att den är söt eller det var den som först kom fram. Naturligtvis har vi en dialog så att ni får tala om vilka förväntningar ni har och vad ni tänkt göra med er hund.

Ni måste komma hit och hämta er valp. Jag skickar aldrig en valp med tåg eller flyg och det ska vara mycket speciella omständigheter om jag ska lämna valpen till någon annan än köparen.

Valparna föds i vårs sovrum och bor där tills de blivit så pass stora att det är dags att flytta ner en våning. Där nere finns ett rum inrett för valparna men där är de i princip bara nattetid. Där nere finns vårt kök och matplats där de och vi spenderar mycket tid. Köket är den centrala platsen i vårt hem så valparna får vana vid diverse ljud och rörelse.

När vädret tillåter får valparna vara ute och utforska trädgården. När valparna är tillräckligt stora tar vi ut dem direkt på morgonen oavsett väder i princip så att de får det som en rutin. Vi ägnar varje valp "egentid", minst 10 minuter varje dag. Det kan vara lek och  bus eller kel och mys. Jag klipper också klorna på valparna ett par gånger för att vänja dem lite vid detta.  De levereras inte innan de blivit åtta veckor.

En kooiker är en aktiv hund och absolut ingen "soffpotatis". Det är därför viktigt att tänka efter innan man köper en kooiker. Har jag tid att aktivera min hund? En kooiker är en helt otrolig allroundhund så det borde inte var några större problem att hitta aktivitet som passar både er och er hund. Man kan spåra, träna lydnad, agility eller varför inte lära hunden leta kantareller. Små trick och konster kan man också aktivera sin hund med. Som uppfödare ser jag som en självklarhet att man åtminstone går en valpkurs och vill man fortsätta att gå kurser och kanske till och med tävla tycker jag naturligtvis att det är jätteroligt.

Man kan inte lämna en valp ensam! Man måste planera så att man kan vara hemma helt med valpen. En promenad vid middagstid räcker inte. En trygg, vuxen hund kan lämnas ensam i några timmar men en valp behöver bli trygg och vuxen innan den kan lämnas ensam så länge. Att kunna lämna hunden ensam kräver en trygg individ och träning.

När du hämtar din valp får du:

 • Registreringsbevis/Stamtavla
 • Köpeavtal enligt Skk
 • Veterinärintyg (inte äldre än en vecka)
 • En "valppåse" innehållande foder och lite annat smått och gott.  
 • En filt med härligt välbekanta dofter av valpens mamma.
 • Allmänna och specifika råd

 

Vid leverans är valpen 

 • chipmärkt & vaccinerad
 • veterinärbesiktigad senast en vecka innan leverans.
 • valpkullsförsäkrad
 • försäkrad mot dolda fel   
 • avmaskad

När ni åkt hem med er valp är ni för alltid välkomna att höra av er till oss. Om det bara är för att meddela hur hunden mår och utveckals eller för att få hjälp med något i hundens uppfostran så är ni som sagt alltid välkomna att höra av er.

Klicka på länken för att se kennelns planer:  Planerade parningar